Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Децата превърнаха добротата в кауза

05.05.2014

Децата превърнаха добротата в кауза„Има на какво да се учим, ние, възрастните, от вас, деца, вие превърнахте добротата в кауза“. С тези думи се обърна към възпитаниците на ГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ училищният директор Пейчо Георгиев на финала на благотворителния концерт, който децата организираха в подкрепа на болно 12-годишно момче.

Георгиев прочете пред препълнената зала на читалище „Развитие 1869“ писмо от родителите на болното дете, можете да чуете думите им на благодарност в от сайта на dariknews.bg.

Положителният заряд от залата ще се пренесе и ще помогнем на едно болно дете, след този великолепен концерт със сигурност Борко ще оздравее, със сигурност ще се случи това – завърши школският директор.

В концерта участваха: певците: Симона Статева, Никола Иванов, Ива Белчева, Боряна Богданова, Мария Симеонова, Дафинка Терзиева, Любомир Маринов, Кристиана Иванова, Диляна Ненова, Даяна Гиргинова, Катерина Йорданова, Камелия Николова, танцьорите: Стефани Шопова, Мария Симеонова и Сехер Хасанова, „Chaos Crew“ с ръководител Пресияна Павлова.

Финалните акорди постави деветгодишната Крисия Тодорова. Към края на песента „Когато вярваш“ на Марая Кери и Уитни Хюстън малката певица се разплака и под нестихващите аплодисменти на публиката и останалите деца на сцената бе изнесена на ръце от Пейчо Георгиев. Чуйте изпълнението й във втория прикачен файл.

Концертът не е първото събитие, организирано от децата в подкрепа на болното момче, което е син на тяхна учителка. Още в първите дни след заболяването му те организираха базар на свои произведения, вече близо месец с касички събират пари и призовават хората да помогнат.

За повече информация вижте Фейсбук страницата Благотворителен великденски базар за Боримир Марчев

Бел. р.:
Борко е опериран на два пъти в София, но след операциите се е чувствал много зле. След като се е стабилизира състоянието му, заминава с родителите си в Турция, за да бъде подложен на лъчетерапия и химиотерапия. Първоначалната сума, която е било необходимо да заплатят е 14 хиляди евро, но т.к. лечението ще е продължи поне една година ще са необходими още значителна средства. Нека да помогнем Борко като преведем пари на банковата му сметка!

На сайта на Гимназия "Екзарх Йосиф" е изписана банковата сметка, на която можем да преведем пари за лечението на Борко - http://gpcherazgrad.com
IBAN: BG70 CECB 9790 40F0 5333 00 - Централна кооперативна банка

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova