Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Майката на радомиреца Иво прави ключодържатели, за да помогне за лечението му

09.05.2014

Майката на радомиреца Иво прави ключодържатели, за да помогне за лечението муМайката на 12-годишния радомирец Иво Ивов, който страда от рядко заболяване прекарва безсънни нощи в правене на ключодържатели, съобщиха близки на момчето.

"По цели нощи Иво изпитва болки. За да не заспи майка му, за да му помогне поне с малко, тя използва нощите да прави ключодържатели. Няма средствата да лекува и спаси сина си, но има силната майчина обич която вярвам, че всички ние ще подкрепим. Моля ви, остава месец до датата за операция. Нека помогнем на Иво. Да помогнем на една майка да се радва на детето си. Скоро ще пуснем тези ключодържатели в продажба. Това не са просто ключодържатели, това е символ на майчината любов!", споделиха близки на 12-годишния радомирец Иво.

Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2 - Болест на Реклингхаузен. Симптомите на заболяването са най-вече неврологични, но кожните промени са тези, които се забелязват първи от пациента и са сигнал да потърси специалист. По кожата или лигавицата могат да се появят пигментни петна с цвят "кафе с мляко“, които често грешно се приемат за лунички. Петънцата могат да са единични, но най-често са множество и се появяват на нетипични места, като например под мишниците. Броят и размерът на пигментните петна се увеличава драстично след пубертета. Освен възли и петна, характерни за това рядко заболяване са кожните тумори и подкожните неврофиброми (доброкачествени тумори). Рядката болест може да причини инсулт в резултат от запушване на вътрешната сънна артерия.

В началото на месец април Иво беше опериран и единият тумор беше отстранен. В пернишко се организираха редица благотворителни акции, в които се включиха училища, музикални формации, певци, културни институции и други. Ученици от Шумен и Враца също се включиха в набирането на средства като организираха благотворителни концерти. Преди 2 седмици в софийския пиано - бар "Чикаго" се събраха на една сцена Емилия, Цветелина Янева, Нора, Виктория, Стефан Илчев, Лазар Кисьов, JJ и Йоанна, за да пеят благотворително за набиране на средства за Иво.

Дарителска банкова сметка:

POSTBANK BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Операцията трябва да бъде извършена след месец. 40 000 евро не достигат на Иво.

Източник: http://www.zapernik.com
Снимка: zapernik.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova