Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейство от Дубровник дава безплатна почивка за бедни

11.05.2014

Семейство от Дубровник дава безплатна почивка за бедниСемейство от Дубровник реши в тези времена на криза да предложи безплатна седемдневна почивка за бедни, а тази идея вече започна да печели последователи, съобщава хърватският информационен сайт „Индекс“.

"Предлагаме 7-дневна безплатна почивка в Дубровник през септември. Имаме възможност да приемем майка и 2 или 3 малки деца. Предложението се отнася изключително за семейства в много тежко финансово положение. Предимство имат деца с бронхиални проблеми, на които смяната на въздуха може да повлияе добре. Поемаме разноските за храна, спане и превоз в двете посоки", се казва в обявата на Синиша Мещрич, качена във „Фейсбук“, която бързо стана хит и спечели последователи.

Мещрич споделя, че за негова изненада малкият му семеен проект много бързо се е превърнал в благотворителна акция за осигуряване на безплатни почивки за бедни. Започнали да му се обаждат хора или организации, които разполагат със стаи за настаняване, както и хора, които познават семейства, нуждаещи се от безплатна почивка.

Идеята за тази благотворителна акция не е нова.

Бабата на Мещрич чрез разни католически общности с години приемала бедни семейства на гости, а той решил да продължи тази традиция.

Неговото семейство също не е много богато, но има голяма къща в центъра на Дубровник и с радост ще отдели малко място и ще сподели трапезата с някой, който има нужда от това.

Мещрич се надява с помощта на медиите и на гражданите тази инициатива да се превърне в истински проект, който ще ощастливи много хора.

Източник: http://www.vesti.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova