Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

БЧК събира средства за пострадалите от бедствието на номер 1466

03.08.2014

БЧК събира средства за пострадалите от бедствието на номер 1466Можем да помогнем на бедстващите хора в Мизия, като вземем участие в подсигуряването на пакетирана храна и минерална вода, както и с бусове, с които да бъдат направени доставките, съобщи Ясен Сливенски от Българския Червен кръст, който работи от снощи в бедстващия град.

По думите му все още е много рано да се предприемат дейности по почистване и описване на щетите, тъй като водите не са се отдръпнали напълно.

Въпреки че хората имат нужда от топла храна и напитки, в момента е по-разумно да се изпращат пакетирани и готови за консумация храни, заяви Цанка Миланова от Българска хранителна банка: "Това е адекватната форма на помощ, за да може тези хора да бъдат нахранени, защото в момента от това, което чуваме, категорично е ясно, че те нямат възможност да приготвят храна. Ние правим нещо по-различно, и във Варна успяхме да намерим такъв партньор, който имаше капацитет да приготвя храна. Затова там предоставихме и трайни пакетирани храни, които до хората достигнаха като топла питателна храна. В Мизия може да се процедира по същия начин, просто е нужно място, където по безопасен начин може да се приготви топла храна".

От своя страна, Ясен Сливенски от Червения кръст призова да се подпомага най-вече с минерална вода, защото това е продукт от първа необходимост.

"Ще направим необходимото, за да могат да достигнат материали от първа необходимост - чаршафи, одяла, минерална вода, закуски. За този момент задържаме да активираме допълнителни екипи от наши доброволци и екипи, но това, което хората и фирмите биха могли да помогнат, най-вече се обръщаме към фирми на територията на област Враца - хората се нуждаят от минерална вода, и то в големи разфасовки. Другото, което е необходимо, е транспорт - бусове или камиони от региона, за да можем да осъществим тези доставки", обясни Сливенски.

Червеният кръст отвори дарителска линия на номер 1466, на която всеки може да изпрати СМС на стойност един лев за пострадалите в наводнените райони.

Дарения се събират и на специална банкова сметка:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
1000 София, ул."Калоян" № 3
(За пострадалите от наводненията в страната).

За дарения от чужбина:
UniCredit Bulbank AD
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
(for the flood victims in the country).

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: http://www.vesti.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova