Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

В помощ за пострадалите от наводнението в област Враца: Военно-полева кухня бе разгърната в бедстваща Мизия

06.08.2014

В помощ за пострадалите от наводнението в област Враца:  Военно-полева кухня бе разгърната в бедстваща МизияВоенно-полева кухня на формирование 42 800 към 61-ва механизирана бригада в Карлово бе разгърната вчера в бедстваща Мизия.
Кухнята е оборудвана и напълно автономно звено, което може да подготвя топла храна за 600-700 души, съобщи подполковник Горанов от военното формирование, цитиран от "БТА".

Толкова са и евакуираните жители от наводнените квартали в Мизия. Храната започва да се приготвя от днес, когато биват предоставяни дарения и допълнителни продукти от БЧК.

"Български пощи" също се включват в помощ на бедстващите в Мизия

На 6 август камион (пет тона) на "Български пощи" ЕАД ще достави в Мизия храни и напитки от Българския червен кръст за пострадалите от наводнението в града, съобщиха от Български пощи.

От същия ден ще започне и плащането на пенсиите в Мизия и Бяла Слатина, след като пощите и Националния осигурителен институт са създали нужната организация.

БЧК призовава бизнеса и големите търговски вериги да дарят вода и трайни (неразвалящи се) пакетирани хранителни продукти.

Всички желаещи могат да помогнат да изпращат sms на кратък номер 1466 или на банковите сметки на Българския червен кръст:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
1000 София, ул."Калоян" № 3
(За пострадалите от наводненията в страната)

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта - redcross.bg на организацията.

(btvnews.bg)


Същото време в много българи даряват дрехи и храни за Мизия и Бяла слатина

В много градове у нас започна събирането на дрехи и храни за пострадалите в Мизия и Бяла Слатина.

В центъра на Пазарджик майки организираха дарителски пункт за набирането на дрехи и завивки, консервирани храни и санитарни принадлежности, както и други продукти от първа необходимост. Над 100 души от Пазарджик, Велинград и Белово се включиха в акцията им. Тя продължава и утре, 6-и август.

По същото време тече и кампанията "Заедно в бедствието". Всеки може да помогне, като изпрати съобщение на цена 1 лев с текст „DMS Zaedno” на номер 17 777 за всички мобилни оператори.

(novanews.bg)

За засегнатите от бедствието хора във Врачанско АСП организира спешно еднократно подпомагане

Служители от териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане (АСП) в област Враца приемат молби за еднократна финансова помощ в размер до 325 лв. Помощта ще бъде отпусната в спешен порядък на всички пострадали от наводненията лица и домакинства, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Настанените във временните кризисни центрове в Мизия и Крушовица са посетени от социални работници, разяснява им се редът за отпускане на помощта и им се предоставят необходимите документи. В помощ са изпратени служители от съседната дирекция „Социално подпомагане" - Козлодуй. По първоначални прогнозни данни в Мизия ще бъдат подпомогнати еднократно около 500 лица и семейства, а в Крушовица - 150.

Молби се приемат и в засегнатите селища от община Бяла Слатина по поречието на р. Скът - Комарево, Бъркачево, Попица, Търнава, Алтимир, Галиче, както и в силно засегнатите Борован, Малорад и Нивянин, където за спешния прием на молбите са командировани служители от дирекция „Социално подпомагане" - Враца. Прогнозата за тези райони е за около 200 нуждаещи се от еднократно подпомагане. В дирекция „Социално подпомагане" - Бяла Слатина, от правото на еднократно подпомагане се очаква да се възползват около 350 лица и семейства. Това право е разяснено в нарочни съобщения по местни средства за осведомяване. Изплащането на помощите ще започне след приключване на социалните оценки.

(asp.government.bg)

Източник: http://www.livenews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova