Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Жена дари последните си 4 лв. за пострадалите в Мизия

14.08.2014

Жена дари последните си 4 лв. за пострадалите в МизияПенсионерка дари последните си 4 лв. за бедстващите хора в наводнения град Мизия. Жената събрала също дрехи от близки и познати, за да помогне на пострадалите, разказва Нова ТВ.

67-годишната Иванка Василева от оряховското село Селановци разбрала от новините за наводнението в Мизия. Видяла обаче истинския ужас, когато посетила своя пострадала приятелка в залетия от водата град. Затова не се и поколебала да дари и последните си 4 лв. от минималната си пенсия.

Иванка започнала и своя собствена благотворителна кампания.

С помощта на близки и познати вече е събрала няколко чувала с дрехи. И не само това - цялата продукция от зеленчуковата ѝ градина също ще дари на бедстващите в Мизия.

"Хората са готови да даряват, но нямат информация", заяви доброволецът Самир Сами пред БНР.

Самир стана известен, след като започна да пътува от София до "Аспарухово" и Добрич, за да раздава събрани от граждани помощи за пострадалите хора там. Сега за всички, които искат да предат даренията си, в сборен пункт се е превърнал завод "Електроника" в София.

"Събирам помощи - предимно чорапи, ботуши, тениски за мъже и жени, летни неща, консервирана храна, ръкавици и всичко, което една домакиня използва за почистване на дома си. На моя телефон, когато и който и да ми се обади, отивам пред "Електроника" и взимам помощите – 0898470015", обяснява още доброволецът.

Самир разказва, че в миналото си е получил неочаквана помощ и това го е подтикнало да върне жеста сега с доброволния си труд. Той допълни, че хората помагат и с пари за гориво за буса му.

"Доброволците не са обезсърчени от многото трагедии в страната", разказва Самир.

"В социалните мрежи се самоорганизират и този петък ще тръгнат 40-50 човека. Те си носят ботушите, маските, ръкавиците, йод, взимат си и храна. Всеки, който иска да помогне, е добре дошъл за тези хора, защото с 2 ръце нищо там не може да се свърши, ако няма помощ отнякъде", категоричен е Самир.

Според доброволеца в Мизия добре биха използвали и дарение от химически ботуши. Той призова и жителите на града, които не са засегнати, да помогнат на съседите си.


А вчера започна раздаването на помощи от дарителски сметки за "Аспарухово".

Във Варна започна раздаването на събраните пари по дарителските сметки на Българския червен кръст за пострадалите от наводненията в кв. "Аспарухово". Хората търпеливо изчакваха пред сградата на червенокръстците, за да получат по 850 лева на домакинство.

Някои от хората вече получиха помощи от общината. Това е втора възможност да покрият поне част от щетите по домовете си, разказва Нова ТВ.

Според списък, изготвен и утвърден от община Варна, 412 домакинства имат право на помощи в размер на 850 лв. Средствата се раздават в сградата на БЧК в морската столица.

Пострадалите що получат неща от първа необходимост, свързани с хигиената, както и хранителни продукти.

Председателят на областното ръководство на организацията Илия Раев обясни пред БНР, че общата стойност, която ще бъде раздадена, е 350 хил. лв. в хранителни пакети, хигиенни препарати и завивки.

Раздаването на помощи ще продължи и в сряда. (vesti.bg)

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: http://novanews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova