Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Пазарджик изпрати тонове хранителни продукти за Мизия

15.08.2014

Пазарджик изпрати тонове хранителни продукти за МизияСдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик изпрати камион с над 7 тона хранителни продукти и хигиенни препарати. Акцията е съгласувана с местната червенокръстка организация, както и с ръководството на Община Мизия. По тяхно искане бяха осигурени необходимите им след оттичане на водата препарати за дезинфекция, както и хранителни продукти и готови консерви с храни.

Тази сутрин камионът с дарението от Пазарджик пристигна в Мизия. Дарението беше предадено на БЧК в Мизия. В акцията се включиха всички членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Част от тях предоставиха произвеждани в техни фирми продукти, а други дариха парични средства за закупуването на храните и препаратите. Дарението надхвърля сумата от 7 хиляди лева по цени на едро.

Идеята подкрепиха също бизнесмени от Пазарджик, както и Дамският Лайънс клуб, които също се включиха.

Дарението съдържа 1876 консерви с храни, 900 кг ориз, 250 кг брашно, 400 кг леща и боб, 850 пакета макаронени изделия (юфка, макарони, фиде), 680 литра олио, 300 кг захар, 1 палет кекс и сладкарски изделия, 130 бурканчета пчелен мед, 450 буркана лютеница, 532 литра кислол и белина, 125 литра миещи препарати, 700 броя препарати за почистване на фаянс и теракот, гъби и четки за почистване, 3 броя акумулаторни батерии.

„Сдружението на предприемачите изпълни една от своите цели, не сме направили нищо специално. Сметнахме за необходимо да изпълним нашия морален дълг, с което да помогнем на гражданите на Мизия, те наистина се нуждаят от именно от такава помощ“, заяви председателят на Сдружението инж. Нишан Бъздигян и допълни: „Искам да благодаря на всички членове на Сдружението, както и на всички останали бизнесмени, които не са наши членове, но се включиха в кампанията. Ще спомена също, че един от нашите членове – д-р Стайко Спиридонов, изпрати два медицински екипа от болницата, която управляват, които оказват спешна и неотложна помощ на нуждаещите се в Мизия“


От понеделник помощи за бедстващите в Мизия се събират и в Карлово

Община Карлово се присъединява към акцията за подпомагане на бедстващите хора в наводнена Мизия. От 12 август БЧК - Карлово, и общинската администрация са започнали набирането на помощи за пострадалите.

Ще се събират дезинфектанти, перилни препарати, домакински прибори, спално бельо, минерална вода, трайни хранителни продукти.

Всеки, който желае да помогне, може да донесе вещите на бул. „Освобождение” 28, от 9 до 15 ч. всеки работен ден, уточниха от Община Карлово.

Акцията ще продължи до 29 август. (http://plovdiv.topnovini.bg)

Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova