Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Сирийски бежанец на помощ на пострадалите в Мизия

16.08.2014

Сирийски бежанец на помощ на пострадалите в МизияПродължава раздаването на десетки тонове храна и дезинфектанти в бедстваща Мизия. Различни хуманитарни организации си подават ръце с една цел - да помогнат за възстановяването на града след потопа.

В Мизия пристига поредната хуманитарна пратка. Дарителите са от Великобритания, а сред хората, които я разпределят, е и Шади Мартини - сириец, дошъл у нас година след началото на войната в родината си.

„Общо взето, както тука, само дето тука от водата, там от бомбите, последици - разрушени къщи, хората в беда”, коментира бежанецът от Сирия.

В Сирия Шади бил управител на болница, в България работи в подкрепа на бежанците. „Нашата главна цел е да помагаме на бежанците, но в момента помагаме тука на пострадалите в Мизия, защото имат същите проблеми - те са оставени без къщи, няма храна, магазините са празни, няма какво да купуват и затова ние се отзовахме да помагаме на хората в Мизия”, обяснява Шади.

Освен неговата фондация в Мизия са и представители на Българската хранителна банка и Българския дарителски форум. „Тук сме три организации, подкрепени от местни доброволци, и това, което е важно да покажем, е една добра координация и колко е смислено и колко е висока добавената стойност, когато работим с общи усилия”, посочи директорът на Българската хранителна банка Цанка Миланова.

„Просто за мене това е удоволствие, да помагам на други хора, това е човешко нещо, мисля, че всеки човек трябва да помага на другите, независимо каква народност, религия, независимо кои са хората, които са пострадали”, категоричен е Шади Мартини.

Шади мечтае да се върне в Сирия и да помага за възстановяването й. Докато това стане възможно обаче - ще прави същото, но в България.

Източник: http://btvnews.bg
Снимка: http://btvnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova