Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ремонтираната детска клиника на „Пирогов" отваря врати след благовторителен жест

19.08.2014

Ремонтираната детска клиника на „Пирогов" отваря врати след благовторителен жестДетската клиника на най-голямата спешна болница в България отваря врати на есен благодарение на дарение.

Отделенията са напълно ремонтирани, но за да заработят са нужни 150 000 лева за климатична инсталация. До щастливата развръзка се стигна, след като дарител обяви, че ще изгради съоръжението безплатно.

В неделя в bTV Новините показа ремонтираните реанимация и операционен блок в клиниката, оборудвани с чисто нова апаратура. Те обаче остават затворени, докато не се намерят пари за климатик. Оказа се, че нито Здравното министерство, нито болницата разполагат със средствата.

„Последва незабавна реакция от една голяма българска компания. Лично директорът на компанията ми се обади и изяви желание за благотворителност”, разказа след това изпълнителният директор на „Пирогов" проф. Стоян Миланов.

„От името на търговска верига „Фантастико" искам да кажа, че сме много щастливи да помогнем на болница „Пирогов", като дарим необходимите средства за оборудването и за изграждането на климатична инсталация”, сподели представителят на компанията Тина Врачева.

Така строителите започват работа в отделенията от сряда. Благодарение на дарението детските отделения ще заработят още през есента.

До пълната промяна се стигна след серия разследвания на bTV за нарушения и мизерни условия на лечение в реанимацията и операционния блок.

Източник: http://btvnews.bg
Снимка: http://btvnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova