Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволчески ден на "Монделийз България"

23.10.2014

Доброволчески ден на "Монделийз България"На 17 октомври десетки служители от „Монделийз България” дадоха своето време и труд в рамките на доброволческата инициатива на компанията и с подкрепата на Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

В София те се включиха в акциите по повод Световният ден на прехраната (16-ти октомври), който от 25 години насам е емблематичен в контекста на борбата с глада, ефективното управление на ресурсите от храна и осигуряването на прехрана. Денят е определен от ООН за отбелязване в чест на създаването на Организацията по прехрана и земеделие. Доброволците от „Монделийз България”, заедно с екипа на Българска хранителна банка (БХБ), събираха пресни плодове и зеленчуци в полза на деца и млади хора от уязвими общности на тържището „Булгарплод ‐ Слатина“.

В Своге екип доброволци помогна на детска градина „Калина Малина”. Те освежиха двора, като пребоядисаха външните огради с блажна боя, освен това измазаха с латекс едно от помещенията - игрална стая и гардеробна на първа група в градината.

Работещите в „Монделийз България” в Костинброд имаха няколко каузи – една част от доброволците от компанията помогнаха с доставянето, нарязването, нацепването и подреждането на дърва за огрев за детска градина „Пролет”. Друга група работи в читалището - сортира, подреди и почисти складовите помещения за декорите около театралната сцена, а и донесе нови книги за детската секция на библиотеката. Трета група доброволци помогнаха на „Дневния център за работа с деца на улицата”, като засадиха храсти и вечнозелени растения на външната площадка пред сградата на центъра.

Източник: http://bcaf.bg
Снимка: http://bcaf.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova