Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата страна

08.11.2014

Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата странаБлизо 10 000 лв. събра Хасково за по-малко от два дни в помощ на 9-месечната Вики, която вчера остана сираче, след като 36-годишната й самотна майка Стела почина от карцином на черния дроб след 9-месечни мъки. За тежката диагноза разбира малко преди раждането на бебето. Връща се от чужбина, където работи в продължение на 12 години в цирк, като клоун. Лечението поглъща всичките й спестявания. Жилището им в Хасково, където вчера Стела издъхна, е почти празно. Съседите събрали пари, за да им купят бойлер. Тежката съдба на младата жена и 9-месечното й момиченце трогна хора от цялата страна и сънародници в чужбина.

В урната за дарения, поставена в хасковския храм „Св. Архангел Михаил” за днешния му празник, бяха набрани 9 844.80 лв. Цяла стая там бе препълнена с дарения от дрешки, играчки, памперси и детски храни, донесени от хасковлии и изпратени от цялата страна.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Вики, която ще бъде отгледана от леля си Радостина, дала дума за това пред смъртния одър на Стела. Процедурата по осиновяване обаче, отнема месеци време, в което тя не разполага с никакви доходи. Пристигнала от Гърция преди броени дни, за да се погрижи за болната си сестра и детето. Затова в храма „Св. Архангел Михаил” продължава дарителската кампания. Касичката за дарения остава там, като църквата ще събира и материалните помощи. Уточняват, че са необходими матрак или дюшек за кошарката на бебето, конвекторна печка (или климатик), комплект чаршафи за кошарката, гардероб, разтегателен диван, скрин с чекмеджета за дрешките на Вики.

За тези, които не могат да дарят лично, бе открита и банкова сметка на лелята Радостина Йорданова Матова

код за чужбина PIRBBGSF
IBAN – BG47PIRB73244605110680

Които искат да дарят дрешки, памперси и други консумативи за детето, могат да изпращат даренията си на храм „Св.Архангел Михаил”, Хасково 6300, ул. „Цар Освободител” 38. Свещениците от храма отец Никола, отец Димитър и отец Златко обявиха че ще направят всичко за да помогнат. Повече информация може да видите от следните сайтове:
www.monitor.bg
facebook.com/HramSvetiArhangelMihail

Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova