Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ден на социалната активност на компаниите от групата Булстрад – 2014

07.11.2014

Ден на социалната активност на компаниите от групата Булстрад – 2014Повече от 80 души от компаниите Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп дариха своето време и труд в рамките на Ден на социалната активност за компаниите от Групата Булстрад на 31 октомври. Техни партньори бяха Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българската хранителна банка и националната мрежа БАЛИЗ.

Само в София и Пловдив доброволци от двете компании събраха и сортираха над 1500 килограма храна по инициатива на Хранителната банка, с които ще бъдат осигурени 4500 хранения на хора в нужда. Спасената с помощта на доброволците храна, Българска хранителна банка предоставя за подпомагане на различни групи нуждаещи се хора - от деца, лишени от родителски грижи, с увреждания или от крайно бедни семейства, до самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи. В Пловдив например събраните храни са предоставени за подпомагане на деца и млади хора, за които се грижат в комплекса за социални услуги "Олга Скобелева".

В останалите градове, в които служителите на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп положиха доброволен труд, са закупени и раздадени над 310 килограма храна. Подготвените от доброволците хранителните пакети бяха раздадени на общо 183 семейства. Те получиха трайни продукти като ориз, леща, боб, макарони, брашно, олио и колбаси, както и лакомства – сладкиши, ябълки, банани, натурални сокове, вафли и бисквити.

Във Варна доброволците от Булстрад бяха посрещнати с покана да замесят хляб заедно със екипа на сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. После заедно изработиха красиви картички за новогодишните празници и раздадоха закупените пакети с хранителни продукти, с които подпомогнаха 39 семейства на хора с увреждания.

В Бургас екипът от Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Булстрад Виена Иншурънс Груп също рисува картички, с които сдружение „Св. Иван Рилски” може да поздрави приятелите си, а и да предложи на коледни базари. Пакети с храни получиха всичките посетители на Дневния център за хора с умствена изостаналост в града.

Служителите на компаниите от Групата Булстрад в Русе посетиха Дневния център за деца и младежи с ментални увреждания в Сливо поле. Те заедно изработваха картини с техниката "декупаж" и ги рамкираха с яйчени черупки, бои и лак. С подкрепата на Сдружение "РАЛИЗ-БАЛИЗ” те изработиха и връчиха 15 хранителни пакети за младежите.

В Плевен доброволците изработиха изящни коледни поздравителни картички и раздадоха 45 пакета хранителни пакети на семейства с помощта на сдружение БАЛИЗ –Плевен.

В Стара Загора участниците от двeте компании доведоха и своите деца, които рисуваха и правиха картички заедно с децата с увреждания, с подкрепата на сдружение „ФИЛАДЕЛФИЯ 2002”. Те раздадоха закупените хранителни продукти на 44 семейства и получиха покана за коледното парти в младежки дом в Стара Загора.

Източник: http://bcaf.bg
Снимка: http://bcaf.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova