Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Зов за помощ! Три сирачета тънат в мизерия! (обновено)

02.12.2014

Зов за помощ! Три сирачета тънат в мизерия! (обновено)По-надолу може да прочетете призива, който публикувахме преди няколко часа. Междувременно получихме информация от достоверен източник, която решихме да споделим с вас, а именно че семейството не е чак в толкова силно материално затруднение, т.к. са получили 40 000 лева, имат хубаво общинско жилище и им е бил подарен автомобил.

Случаят с почерненото семейство в Пловдив потъна в забрава, малко след като журналисти го разшумяха пред обществото. Добри хора с огромни сърца помогнаха на семейството на Иван Стефанов, после медийната вълна отшумя и животът на вдовеца и трите му невръстни деца влезе в старото, тъжно, черно и отчайващо русло.

Майката на две момиченца и едно момченце беше сгазена на пешеходна пътека от Драган Драганов. Инцидентът стана, когато Калина се е връщала от училището на едното си дете. Срещу Драганов вече има повдигнато обвинение за непредумишлено убийство. Каквото и да стане, Калина я няма, разтреперва се гласът на Иван.

Наскоро са правили помен -3 месеца от кончината на учителката. Не завел децата си на панихидата. Нямам сърце и душа да ги заведа на гроба на майка им, как да го направя, проронва тъжно човекът, за който целият свят се е сринал. Калина беше месеци наред в кома, цяла България стана съпричастна с ужасната трагедия на семейството. В началото хората пращаха помощи, после забравиха случая. Припомняме историята с молба, който може, да помогне.

Бащата Иван е с прекаран инфаркт и е пенсионер по болест. Взима 130 лева пенсия. Детските са 120 лева за тримата малчугани. Не може да работи заради заболяването си, а и няма кой да взима от градина и училище 3-годишният Калоян, каката Павлина и второкласничката Йоана.

Най-голямото дете е много тъжно и затворено в себе си, постоянно говоря с нея, не я оставям да се депресира. Калоян вечер продължава да плаче за майка си и да я търси, той не разбира, че нея я няма, много тъгува и Надето, въздъхва Иван. Разходите на семейството за отопление и други нужди са около 200 лева на месец. Живеем на магия, образно казано, много ни е трудно, казва Иван, но спестява мизерията, в която тънат той и малките и броенето на стотинките сутрин, когато ги изпраща на занятия.

Източник: http://www.dunavmost.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova