Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

„Мечтая да не трябва да броя глътките вода“

19.01.2014

„Мечтая да не трябва да броя глътките вода“Много е вероятно по нищо да не проличи истината – че Мариян се бори със зъби и нокти за оцеляването си всеки ден от години насам. С два нефункциониращи бъбрека 30-годишният ловчалия не само ходи на хемодиализа три пъти седмично, но и не може да яде и пие почти нищо. Всяка течност освен вода и всяка храна, съдържаща сол, може да се окажат фатални. Трябва да брои глътките вода, които приема, и в никакъв случай да не близва други напитки. Забранени са му и много групи плодове. „Ако изям 2-3 праскови, може и да хвръкна“, шеговито описва сериозността на ситуацията Мариян.

От 2011 г. Мариян е в списъка с българи, чакащи донор за трансплантация. Не храни обаче големи надежди животът му да бъде спасен в родината ни. Открил е, че в Турция се прилага т.нар. „кръстосана трансплантация“. Ще прибегне към нея, защото майка му не може да му дари от своите бъбреци заради несъвместимост. Кръстосаната трансплантация е интересна „сделка“ – неговата майка ще даде бъбрек на нуждаещ се човек с нейната кръвна група, а майката, бащата или друг близък на въпросния човек ще даде бъбрек на Мариян.

За процедурата обаче са необходими около 30 000 евро.

Засега са събрани около половината пари. Мариян е безкрайно благодарен на всички хора, които са изпратили СМС за него и на приятелите си за безрезервната подкрепа, която му оказват.

Признава, че си е изградил защита по отношение на новите приятелства – не се сближава с хора, които са на хемодиализа заедно с него, защото те умират и мъката е голяма. Миналата година покрай него са минали и са „си отишли“ 23 човека. Казва, че хората там просто казват „Лека им пръст“ и продължават напред. „Ако се сближавам с всеки, щях отдавна да съм психически съсипан“, признава Мариян.

Не губи надежда, вече се е уверил, че българите са прекрасни хора, които му помагат всеки ден – кой с каквото или с колкото може. Иска му се да работи, защото се чувства млад и пълен с потенциал, но няма право, а обикновено и сили.

Добрата новина е, че с наша помощ – колкото и малка да е тя от всеки – Мариян има реален шанс да оцелее и отново да стане пълноценен член на обществото.

Можете да му помогнете, изпращайки SMS с текст на латиница DMS MARIAN на номер 17 777 или дарявайки сума чрез дарителската му сметка:

ДСК

BIC kog-STSABGSF

IBAN-BG41STSA93000020102311

за Мариян Георгиев Георгиев

Източник: http://reportaj.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova