Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Приказки без край и Дядо Коледа с подаръци за децата

11.12.2014

Приказки без край и Дядо Коледа с подаръци за децатаДядо Коледа посети децата в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София и ги зарадва с подаръци. Белобрадият старец бе придружен от Снежанка и едно джудже.

Посещението на трима в лечебното заведение бе по време на Коледното празненство, организирано в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – „Приказки без край“.

За доброто настроение на децата се погрижи и добре познатият на малчуганите актьор Енчо Данаилов – Бате Енчо. Накрая на празненството всички заедно закичиха Коледна елха. Украсата за нея бе изработена през тази седмица в Националния дворец на децата по време на арт работилница „Дари Коледно вълшебство за болните деца“.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на над 6000 хоспитализирани деца. Само в Специализираната болница за активно лечение по детски болести, където се проведе днес Коледното празненство, са реализирани 100 посещения и са обхванати около 800 малки пациенти.

През тази година „Приказки без край“ реализира три благотворителни инициативи. При две от тях, във Варна и София, бяха събрани около 2000 книжки за детските отделения на включените в инициативата 14 болници, а през тази седмица в Националния дворец на децата се провежда благотворителна арт работилница за изработка на Коледна украса, която също ще им бъде дарена.

Източник: http://novanews.bg
Снимка: http://novanews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova