Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Скритиятдар помага на деца с физически увреждания

15.12.2014

Скритиятдар помага на деца с физически уврежданияИнициатива под мото #Скритиятдар стартира в помощ на деца с физически увреждания. Кампанията има за цел набирането на средства за закупуването на специализирано оборудване, което да подпомогне работата на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” – гр. Бургас. От 12 декември в над 100 търговски обекта на Мол Бургас Плаза ще бъдат позиционирани специални кутии, където всеки може да направи индивидуално дарение. Набраните средства ще бъдат отделени за закупуване на универсална система за странично позициониране, терапевтични стол и седалка, лампа инфраруж -помощни средства,които са важна част от процеса на рехабилитация. Ценовата рамка на тези уреди от 500 до 3000 лв.

„За нас е важно да застанем зад такива инициативи, тъй като освен представители на бизнеса в гр. Бургас, ние сме и част от обществото”, каза Гергана Хаджикочева –менидждър на Мол Бургас Плаза.

“Благодарение на тези общи усилия, днес стартираме инициатива, която е от полза за тези, които са най-ощетени“, допълни д-р Лорис Маниелян – зам.кметът по “Здравеопазване, социални дейности и спорт“. Той стана и първият дарител в кампанията, пускайки своята лепта в дарителската кутия.

„Подпомагайки едно дете, което има нужда от позиционираща терапия, ние ще развием нашия дневен център, ще осигурим комфорт и по-добра грижа за децата с физически увреждания“, сподели д-р Пепа Ралчева – директор на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

В подкрепа на кампанията застават и участниците в Х фактор 2014 – Кристина Дончева, Михаела Маринова и братята Иво и Пламен Добреви. На 28 декември от 17:00 ч. те ще изнесат концерт в търговския център под мотото „Пеем за промяната”.

„Аз съм човек, който обича да помага. Вярвам, че концертът, в който ще взема участие всички ние, ще успее да обедини много хора. Силно се надявам да сбъднем мечтата на тези деца да бъдат здрави”, сподели Кристина при откриването на кампанията.

#Скритиятдар ще продължи до 30 януари 2015 г., а събраната сума ще бъде официално обявена през месец февруари. Освен дарение, всеки може да отправи личен апел, като сподели информация за кампанията в социалните мрежи с хаштаг #Скритиятдар.


Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”е открит на 10. 01. 1953 година като ”Дом майка и дете”. Той е структуриран в системата на Министерството на здравеопазването и функционира на територията на Бургаска област.

Днес лечебното заведение е с капацитет 200 места за деца, за които се грижат 190 висококвалифицирани професионалиста в медицината и социалната дейност.

ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” осигуряващо качествена грижа за деца в неравностойно положение според индивидуалните им потребности, като предоставя продължително медицинско наблюдение, диагностика, лечение, профилактика, рехабилитация и специфични грижи за децата от различни възрастови групи с хронични заболявания и медико-социални проблеми, както и алтернативни услуги в общността и грижа от семеен тип.

Източник: http://www.zonaburgas.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova