Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Българската Коледа събра 1,5 млн. лв.

26.12.2014

Българската Коледа събра 1,5 млн. лв. Благотворителната кампания "Българската Коледа" в подкрепа на децата с вродени заболявания продължава.

Близо 1.5 млн. лева достигна набраната сума за инициативата след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На благотворителния концерт "Българската Коледа" присъстваха президентът Росен Плевнелиев, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, Георги Близнашки - министър-председател на служебното правителство (6 август-7 ноември 2014 г.), дипломати, политици и много деца, подкрепяни от "Българската Коледа".

В подкрепа на децата с вродени заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти, които участваха в концерта "Българската Коледа" под мотото "Ние сме едно". Тази година спектакълът беше реализиран от екипите на 24/7 и Old School и излъчен пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Валя Балканска, Графа, Поли Генова, детската вокална група "Бон Бон", хор "Космически гласове", Михаела Филева, Вензи, Прея, рок бандата D2, Орлин Павлов, участници от предаването "X Factor", трио "Сопрано", Жана Бергендорф, Веселин Маринов, малките таланти Крисия Хасан и Ибрахим посветиха свои песни на децата в беда и призоваха за подкрепа. Като застъпници на "Българската Коледа" на сцената излязоха журналисти от трите национални телевизии – БНТ, бТВ и Нова ТВ, спортисти, актьори. По време на концерта свои видео обръщения с призив за подкрепа направиха редица известни личности.

"Да помогнем на децата с вродени заболявания" е темата на дванадесетото издание на "Българската Коледа". Всяка година у нас се раждат около 3500 деца с вродени болести. "Българската Коледа" си поставя за цел да помогне на децата със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация и да осигури модерно оборудване на областни и университетски болници в цялата страна.

Инициативата не се прави само веднъж в годината. Всеки ден можем да изпращаме есемес на номер 1117 или да се обадим на 09001117, за да помогнем.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://novanews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova