Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Набират се средства за откриване на пукнт за дрехи втора употреба в Петрич

15.01.2015

Набират се средства за откриване на пукнт за дрехи втора употреба в ПетричСдружение „Дари Любов” набира средства за подпомагане на дейността на първия пункт в България за събиране и разпределение на дрехи втора употреба за деца и възрастни в нужда. Проектът е продължение на инициативата „Ти имаш, а някой не…”, свързана с набиране на дрехи и играчки за деца в неравностойно положение. Кампанията се проведе през май 2013 г. Едно от местата, където тогава се събираха дрехи, беше столичния храм „Възнесение Господне”.

Сега целта е да се създаде пункт за набиране на дрехи – нови и втора употреба за деца и възрастни. Събраните дарения ще се разпределят между социално слаби семейства, домове и центрове първоначално в Югозападна България, а на по-късен етап и в цялата страна. Пунктът ще се открие в гр. Петрич.

Всеки който желае да помогне, може да направи дарение на следната банкова сметка:
IBAN BG69STSA93000021187722
BIC STSABGSF

Повече информация за сдружение „Дари Любов” можете да намерите на www. give-love.eu, както и да се свържете с неговия екип на E-mail: info@give-love.eu, тел. +359 895 334 054 или във фейсбук на страницата на сдружението.


Членовете на сдружението са започнали работа по проекта за създаване на пункта едва през декември миналата година. След като популяризират идеята, Община Петрич, която вече беше партньор в миналогодишната кампания „Ти имаш, а някой не…”, решава отново да ги подкрепи и им предоставя помещение за пункта, а също осигурява и голяма част от довършителните работи. Благодарение на бързото развитие на проекта, се очаква пунктът да започне да работи съвсем скоро – в средата на месец февруари. В него ще работят самите членове на сдружението – младежи от града, както и доброволци.

До момента всички инициативи на сдружението са финансирани с лични средства на неговите членове и с дарения. За да осигурят бъдещото финансиране за работата на пункта, от сдружение „Дари любов” разработват проекти, с които да кандидатстват по програми на Европейския съюз. В момента, за да заработи пункта, са необходими средства, които да покриват първоначалните административни и транспортни разходи.

„Дари любов” организира образователни, творчески, спортни и други занимания за деца от институции, социално слаби деца и възрастни и хора с увреждания, както и съвместни екскурзии за възпитаници на социални домове и техни връстници от училища в гр. Петрич. Екипът на сдружението, който се състои предимно от млади и инициативни хора, работи за интеграцията на децата от институциите и за подпомагането на нуждаещите се хора в региона на Югозападна България.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://www.novini.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova