Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Столичният храм „Възнесение Господне” събира дрехи, обувки и книги за деца и възрастни

21.01.2015

Столичният храм „Възнесение Господне” събира дрехи, обувки и книги за деца и възрастниОт днес до 25 януари (неделя) можете да дарите дрехи, обувки и книги за възрастни хора и за деца от 0 до 18 г. Нуждаещите се в ученици можете да зарадвате с учебни помагала, играчки, спортни пособия, развлекателни игри и пр. Всички те може да са нови или втора употреба, но трябва да са здрави и почистени. Даренията се събират в столичния храм „Възнесение Господне”.

Храмът се намира срещу румънското посолство на кръстовището на булевардите „Ситняково” (сега отсечката с име „Михай Еминеску”) и „Шипченски проход”. Дотам може да се отиде с трамваи № 20 и 23, автобуси № 9, 120, 305, 413 или с градски транспорт по бул. „Цариградско шосе” до сп. „Алея Яворов” и оттам пеша по посока на бул. „Ситняково”.


Организацията „Дари любов” се занимава с образователни, творчески, спортни и други инициативи за нуждаещите се деца и възрастни в региона на Югозападна България. Повече информация за сдружение „Дари любов” можете да намерите на www. give-love.eu, както и да се свържете с неговия екип на E-mail: [email protected], тел. +359 895 334 054 или във фейсбук на страницата на сдружението.

Даренията се набират като част от благотворителната кампания „Ти имаш, а някой не…” на сдружение „Дари любов” (give-love.eu) и ще бъдат раздадени на деца и възрастни от социални институции на територията на община „Петрич”, на социално слаби семейства и нуждаещи се хора от града. Подборът на социално слабите, които ще бъдат зарадвани с даренията, е направен с помощта на дирекция „Социално подпомагане” към общината. Оттам са предоставили информация на сдружението за нуждаещите се от града.

„Дари любов” за втори път си партнира с енорията на храм „Възнесение Господне” в събирането на дарения. През май 2014 г. в столичния храм се събираха дрехи, които бяха раздадени на нуждаещи се деца по случай 1 юни – деня на детето (тук). Там за по-малко от седмица жители от всички краища на София дариха огромно количество дрехи, играчки и книжки. Енориашите от храма приеха изключително радушно възможността да подкрепят инициативата и също се включиха много активно в набирането на даренията.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova