Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Българската църковна община изпрати дарения на свои сънародници в България

01.02.2015

Българската църковна община изпрати дарения на свои сънародници в БългарияБяла и черна техника, мебели, легла, матраци, дрехи, обувки и други необходими вещи получиха пострадалите това лято от наводненията жители на Берковица. Помощта е изпратена от Българската църковна община „Св. Кирил и Методий“ в Хамбург, Германия.

Събирането на даренията продължава близо половин година, като инициативата е на един от членовете на църковната общност. Подкрепят го енорийският свещеник о. Кръстин Апостолов, проф. д-р Герд-Винанд Имайер, почетен консул на България в Германия, семейство Щурм, други членове на църковното настоятелство и доброволци от енорията на българския храм. Събират се едновременно дарения във вид на вещи и в пари.На три предварително обявени дати доброволци обикалят из Хамбург със собствените си товарни автомобили на свои разноски, за да събират дарените вещи и да ги откарват в склада. Със съдействието на проф. Имайер благотворителната организация Arbeiter-Samariter-Bund в Хамбург безвъзмездно предоставя складово помещение за ползване. Също с посредничеството на почетния консул фирмата за автомобилен внос "Мото Пфое" поема част от разноските по транспорта на помощите до България.

В акцията активно се включват и българите, живеещи във Вилхелмсбург. За дарител е привлечена също фирмата ИКЕА, която изпраща в България легла, матраци и възглавници.

Връзката с община Берковица се осъществява чрез духовници от Видинска митрополия. Даренията пристигат в България по време на Рождественските празници, а са разпределени между 60 пострадали семейства в средата на януари.

„Не мога да кажа, че българите, посещаващи нашата енория, са богати, разказва за Двери о. Кръстин Апостолов. - Някои от тях не живеят по-добре от сънародниците ни в България, но страданието на хората, които загубиха всичко в наводненията, трогна мнозина. Затова те заделиха от малкото, което имат, събраха това, което могат, за да изпратят помощ в Родината. Тази акция обедини всички и всеки според възможностите си даде своя принос – един с контактите, които има, друг с труда си, трети с финансови средства, но всички заедно положихме усилия. Цял камион с домашна техника, мебели и дрехи замина за България“.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova