Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Възнаграждения за ученици с изявени дарби

30.01.2015

Възнаграждения за ученици с изявени дарби Проведе се официалното награждаване на даровитите деца на град Русе за 2014 година.

178 възпитаници от 14 общински, 6 държавни и 1 частно училища са получили допълнително материално стимулиране през 2014 година на стойност 15 780 лв. Финансовите стимули са за призови класирания на общински и регионални етапи, национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други. С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени 4 ученици от МГ „Баба Тонка“, 2 ученици от СОУ „Възраждане“ и 2 ученици от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“.На церемонията присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът по „Хуманитарни дейности“ Иван Григоров, директор дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, както и началникът на Инспектората по образование Димитър Райнов, членове на постоянните комисии по образование и младежта и спорта, директори на училища, преподаватели, родители и гости.

Пламен Стоилов официално откри церемонията, изказвайки своята признателност към високите постижения, които са постигнали русенските деца. Кметът заяви, че е изключително щастлив от пълната зала с таланти, спечелили редица елитни олимпиади, състезания и първенства, като допълни, че това зарежда русенци с вяра в града на свободния дух. Той благодари на преподавателите, инспектората и директорите на училищата за подкрепата, която оказват на младото поколение. Г-н Стоилов каза, че е от изключителна важност децата да показват своите таланти, защото това е от огромно значение за бъдещето на Русе. Кметът не скри своята радост от факта, че именно в нашия град за пръв път в България беше открит Клуб по Роботика, а българският флаг се развява на световни първенства. Той допълни, че това което правят русенските деца в сферата на културата, науката, изкуството и спорта, е нещо, което задължава местните власти и администрацията да се обединят, за да подкрепят даровитите русенски деца да дават най-доброто от себе си.

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: http://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova