Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Седем години след катастрофата на влака София-Кардам помощник-машинист търси помощ

31.01.2015

Седем години след катастрофата на влака София-Кардам помощник-машинист търси помощСедем години след жестоката катастрофа във влака София-Кардам един от помощник-машинистите търси помощ и иска някой да чуе мъката му, защото трагедията необратимо е преобърнала живота му.

Днес мъжът е инвалид, без работа, без пари. Това е историята на 33-годишния Георги Николов. Той, заедно с машиниста Христо Колев спасяват много хора в нощта на инцидента от февруари 2008-ма. Девет души загинаха тогава. Когато пламнала композицията, Колев и колегата му Георги Николов се хвърлили да спасяват пътниците.

Преди няколко месеца заради вдишания дим Колев умира, получил токсичен хепатит. А колегата му Георги Николов днес, освен със спомените от миналото, се бори и за бъдещето си.

Георги Николов е от Горна Оряховица. Започнал работа в БДЖ през 2005-а година - първо на товарен влак, а след като натрупал стаж го преместили на пътнически. До фаталния 28 февруари 2008. Денят, в който живота му спира и остава в ужаса на голямата трагедия.

Георги не може да преживее нито миг от ужаса, не може да намери обяснение, нито отговор на въпроса какво по-добро и по-бързо е трябвало да направят, той и колегите му.

Преди две години Георги спира да пътува. Преместват го в ремонтното звено. Казва, че непрестанните процеси, на които е свидетел, разпитите, мъката на колегите му - подсъдими и другата мъка - в очите на близките на загиналите го убивали всеки ден. И така, в живота му започнало нещо, което мъжът нарича бавна смърт.

Всичко това съсипва бавно и живота на детето и съпругата на Георги. Мъжът е без работа, без пари, а скоро вероятно и без жилище, тъй като няма средства за ипотеката.

Ако някой има възможност да помогне на Георги, чрез намиране на подходяща за него почасова работа или за изплащане на ипотеката, за която са необходими 31 хил. лв. може да се свърже с него чрез Фейсбук страницата му.

Банкова сметка:
Банка ОББ
IBAN:BG96UBBS80021057852012
BIC:UBBSBGSF

Епикриза на Георги

Източник: http://novanews.bg
Снимка: http://novanews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova