Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

25-годишна майка на 5 деца гасне от рак

18.02.2015

25-годишна майка на 5 деца гасне от рак 25-годишна жена, майка на 5 малки деца, гасне от карцином на матката в Димитровград, изоставена от всички. В момента за Ирина се грижи зълва й Светла, която за целта преди десетина дни се върнала от Германия, където работи.

Здравословното състояние на Ирина обаче, бързо и драстично се влошава. Зълва й Светла и Кольо разказват, че отказват да я приемат в болница, защото няма осигуровки. Сумата възлизала на около 700 лв., но лекарите им казали, че ако внесат поне половината, ще я вземат за стационарно лечение.

Димитровградската фондация "Подари Усмивка". се е ангажирала за събиране на дарения за болната майка и децата й. В офиса на фондацията на бул. Раковски, 1 етаж, Търговски комплекс, е поставена урна, а в офиса се събират дарения от дрешки и хранителни продукти. Средства могат да се превеждат и по банковата сметка на "Подари усмивка" за лечението на Ирина.

BAN BG87FINV91501000061188
BIC FINVBGSF

Първа инвестиционна банка
Фондация "Подари усмивка"
За Ирина

Офисът на "Подари усмивка" ще работи в събота от 10:00 до 14:00 часа.В делнични дни ще е отворен от 10:00 до 16:00 часа.


Заболяването на Ирина:

Миналата година Ирина получава тежки кръвоизливи. И въпреки че няма осигуровки, с финансовата помощ на социалната дирекция в Димитровград, е приета в специализираната болница за лечение на онкологични заболявания в Стара Загора. Постъпва там на 29 юли „в увредено общо състояние, с кървене” и диагноза „хистологично доказан, локално авансирал, иноперабилен (тумор, който не може да бъде опериран) карцином на матката.” По решение на Онкокомитет е настанена в отделението за дефинитивна радиотерапия и минава курс на лъчетерапия. Изписват я на 12 септември в задоволително състояние и е насочена към диспансера в Хасково с право на два контролни прегледа в рамките на месец след изписването.

Как живее Ирина с децата си?

В Димитровград обитават под наем полупразен апартамент. Само за десетина дни болестта е стопила Ирина, която вече няма сили дори да стане от леглото- стар метален креват с изрисувани табли. Край нея там са се сгушили и децата. Въпреки че за тях има две двуетажни легла, малките искат да са до мама…

Топлят се с печка на два реотана. Нямат хладилник, пералня и готварска печка. Само газов котлон и стара дървена маса с три стола. Налага се най-голямото от децата- 10-годишната Минка, да пере на ръка. Наема плаща зълвата Светла. С помощта на добри хора от църквата успели да платят тока. След като месец, преди връщането на Светла от чужбина, Ирина и децата живели в мрак и студ.


Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova