Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин Бонев

17.06.2015

Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин БоневНа 18 юни (четвъртък) от 18.30 ч. в Музея за християнско изкуство – Крипта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, ще се състои Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин Бонев.

Приятели, преподаватели и колеги на Валентин от Богословския факултет на СУ организират в негова подкрепа концерт под надслова „ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ МИЛОСЪРДИЕТО. МОЛИТВА ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАЛЕНТИН БОНЕВ”.

Събитието се осъществява с благословението на Софийската света митрополия и с любезното домакинство на Музея за християнско изкуство.

Валентин е баща на 8-годишен син, роден е през 1976 г. в Перник; завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария, към момента е студент в Богословския факултет на СУ и желае да стане свещеник.

През пролетта на тази година на Валентин му бе поставена диагнозата рак на гърлото. Младият мъж спешно се нуждае да започне скъпоструващо лечение, като необходимата сума обаче е непосилна за семейството му и възлиза между 35 и 45 хиляди евро – в зависимост от това дали лечението ще бъде проведено в клиника в Белгия или в Турция.

Първоначално на Валентин е предложен план за лечение в клиниката „Джон Хопкинс” в Истанбул, възлизащ на 45 хиляди евро. Но на 28 май му предлагат лечение с лъче- и химиотерапия в института „Жул Борде“, Белгия, като дават висок процент на успеваемост (67–70%). Сумата, която е необходима за това лечение заедно с престоя му от 2 месеца, е малко повече от 20 000 евро, но проследяването на състоянието му ще продължи 5 години. През този период той ще трябва многократно да пътува до клиниката за изследвания, които се заплащат допълнително и биха стрували още 10-15 000 евро.

„Молим се за един бъдещ свещеник, за неговото здраве и за възможността да поеме великия дял да служи на Бога и хората!“ – с тези думи организаторите призовават всеки, който има възможност, да подаде ръка на Валентин и на неговото семейство.

Участниците в концерта, които се отзовават в подкрепа на каузата, са: Софийски свещенически хор с диригент протойерей Кирил Попов, Хор при храм „Св. Николай Мирликийски“ (Руската църква) с диригент Василена Ченова-Стефанова, Хоров състав към НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ с диригент Даниел Иванов, Ваня Костова и Боян Михайлов, Вокална формация „Юлангело“ с диригент Йосиф Герджиков, Камерен хор „Проф. Георги Робев“ с диригент Нели Трошева, Хор „Св. Касиана“ с диригент Любомир Янъков, Хор „Алабреа“ с диригент Атанаска Попова, Хор „Паралелец“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, Хор „Св. Климент Охридски“ с диригент Ванилия Кисьова, Хор „Ave Musica“ с диригент Таня Никлева-Владева Хор при храм „Покров на Пресвета Богородица“

Тук може да прочетете едно наистина откровено и вълнуващо интервю с Валентин от в-к “Новини Лондон”.

Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ: IBAN: BG58UBBS80021032036340 BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

Източник: http://www.pravoslavie.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova