Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в Добрич

17.06.2015

Ученици осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в ДобричУченици от Езикова гимназия "Гео Милев" осигуриха месечната прехрана на настанените в приют за бездомни в Добрич. Над 100 възпитаници на училището са участвали в акция за набиране на средства, с които са купени хранителни продукти. Дарението беше връчено на ръководителя на Центъра за временно настаняване Александър Иванов от директора на гимназията Милена Иванова. На събитието присъстваха осмокласници от френските паралелки на училището, които са участвали най-активно в благотворителната акция.

Набирането на помощи е започнало преди седмица по инициатива на преподавателката по френски език Борислава Джамбазова. Пред Дарик тя сподели, че била провокирана от близостта на приюта до езикова гимназия, решила да помогне и привлякла към благотворителната инициатива учениците, които проявили искрена съпричастност към съдбата на бездомните хора.

Дарението съдържа олио, макарони, брашно, ориз, леща, консерви и други пакетирани продукти, а също кренвирши и месо. По настояване на учениците, в дарението са включени бисквити и шоколадови бонбони.

Центърът за временно настаняване е разкрит от добричката фондация „Ръка за помощ” през октомври 2013 година. В него се предлага комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на бездомни мъже с цел тяхната социална интеграция, задоволяване на ежедневните им потребности и предоставяне на временен подслон.Капацитетът на услугата е 6 души.

Това е единственото по рода си социално заведение в града и се издържа изцяло от дарения. До момента 19 мъже са получили подкрепа там, като 10 от тях вече не са бездомни.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova