Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

С пари от продадена дървесина дават помощ за новородено в Сапарева баня

24.06.2015

С пари от продадена дървесина дават помощ за новородено в Сапарева баняОбщина Сапарева баня ще започне поетапно изплащането на еднократните помощи за новородено, в размер на 300 лв, съобщи кметът Сашо Иванов. Това ще стане със средства от продажбата на дървесина.

В началото на месец февруари общинските съветници записаха като допълнителна точка в решение за продажба на дървесина, средствата да бъдат изразходвани за изплащане на еднократната помощ.

Иглолистната строителна дървесина е задържана с наказателно постановление през 2013 година. Тогава фирма от Самоков спечелила процедура на община Сапарева баня за добив на дървесина, вместо да секат маркираните, изсекли немаркирани дървета. Дървесината беше продадена чрез търг, а постъпилите средства са малко над 20 000 лв., сумата обаче, която е необходима за изплащане на всички средства е по-голяма. Предстои комисия от общински служители и общински съветници да прегледа всички заявления постъпили в деловодството на общината и да провери отговарят ли гражданите подали молби на критериите за отпускане на такава помощ - постоянният и настоящ адрес на родителите да е на територията на община Сапарева баня и детето да е родено в България.

Еднократни помощи ще има и за родените през 2014 година - решението беше взето по време на заседание на ОС и ще бъде включено в бюджета при неговата актуализация през юли.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova