Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Остава половината цялата нужна сума за лечение на 14-годишния Жоро от Варна

24.02.2023

Остава половината цялата нужна сума за лечение на 14-годишния Жоро от Варна14-годишно момче има нужда от вашата помощ, след като вече почти 6 месеца води тежка битка със стряскащата диагноза остра лимфобластна Т-клетъчна левкемия. Родителите на Георги са започнали кампания по набиране на средства за лечението му. Необходимата сума е 600 хил. лева, като до момента са събрани малко над 355 хил. лв.

"Болестта може да се случи на абсолютно всеки... При нас дойде в края на август 2022 година, изневиделица и без симптоми, с една лека температура, умора и сънливост вечер в продължение на няколко дни. Жоро е дете, което боледува много рядко и въпреки, че реших, че е поредното вирусче, което се опитва да го събори реших да го заведа за преглед при личната му лекарка. Нейното заключение беше същото: "Вирус, но ще му пуснем една кръвна картина за всеки случай". Кръвната картина, която дори се зачудих дали да пуснем, промени живота на всички ни. След излизането на резултатите някои от показателите бяха много високи.

Последваха втора и трета проба в различни лаборатории, които потвърдиха, че нещо не е наред. Започна трескаво търсене на детски хематолог, който да може да ни приеме веднага и така съвсем случайно в една фейсбук група ми дадоха координатите на професор Калева - завеждащ детското онкохематологично отделение във Варна. Там ни приеха веднага и незабавно започнаха с изследвания и болезнено взимане на проби кръв и костен мозък", разказва майката на Жоро - Елена Георгиева.

Броени дни по-късно научават диагнозата - остра лимфобластна левкемия.

"В този ден се започна тежката битка с болестта, която ограби тялото и духа на детето ми. Последваха четири месеца ежедневни процедури, взимане на проби, тежки химиотерапии с болезнени и страховити странични ефекти, самота, страх и изолация. Още в началото на лечението, на базата на резултати от началните изследвания стана ясно, че може би на по-късен етап ще се наложи трансплантация на костен мозък .Бяха взети проби от мен, баща му и брат му в опит за намиране на подходящ донор в случай, че се наложи трансплантацията. Започна и търсене в европейската база данни", продължава разказа си Елена.

Въпреки проведената до момента тежка, високодозова химиотерапия за деца в категория "висок риск", нуждата от трансплантация при Жоро остава, а подходящ донор така и не е открит нито между близките му роднини, нито в европейската база данни.

"С това лечението, което се провежда тук в България се изчерпва. Насочиха ни към клиника в Израел, която ни дава шанс за последващо лечение, трансплантация и лечение за Жоро. За съжаление цената за това е твърде висока и непосилна за нас", обръща се майката към всички потенциални дарители.

За това мили хора, приятели, познати и непознати, моля ви с цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си. За тези няколко месеца Жоро се бори и преживя много, а мечтите му са толкова обикновени- да се вижда пак с приятелите си и баба, да се запознае с новия си клас и да ходи на училище, да си бъдем пак вкъщи при брат му, който толкова му липсва и с любимото му коте. Просто да има нормалния си живот от преди. Жоро има нужда от вашата помощ, ние близките му имаме нужда от вашата помощ", призовава Елена.

Може да помогнете на Жоро със средства по следната банкова сметка:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG74BUIN95611000706952
BIC: BUINBGSF
Основание: Дарение за Георги

Бенефициент Георги Тихомиров Георгиев

Източник: https://petel.bg
Снимка: https://petel.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova