Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен базар и концерт събират средства за лечението на Ники от Асеновград

28.10.2019

Благотворителен базар и концерт събират средства за лечението на Ники от АсеновградБлаготворителен коледен концерт в помощ на 33-годишния асеновградчанин Николай Иванов, който се бори с тежко заболяване, организират от Общинския младежки съвет в Асеновград. Той ще се продеве на 20 декември в читалище „Родолюбие” в града и ще бъде съпроводен от коледен базар.

В концерта ще вземат участие много асеновградски таланти, както и таланти от цялата страна, съобщи Бисер Демерджиев, председател на Общинския младежки съвет в Асеновград. Припомняме, че от 8 години Ники се лекува в университетска клиника в Навара, Испания, от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази в белия дроб и костите.

Младият мъж преминава през тежки медицински процедури, които омаломощават не само тялото, но и са истинско изпитание за психическата му издържливост. Последната година е най-трудната за асеновградчанина. В рамките на 2 месеца са му проведени 2 терапии, от които получава алергична реакция със силен обрив, кръвното му пада и той дори губи съзнание. Следват трудни дни, в които Ники се залежава и се движи все по-малко, има болки в гърба и почти не спи нощем.

Към момента се подлага на друга химиотерапия. А междувременно средствата, които дължи на испанската клиника, непрекъснато нарастват и вече са надхвърлили 100 хил. евро. "Намирам се в труден момент от лечението си, от живота си... Апатията, болката и отчаянието ме преследват, но причините да не им се дам са много. Не се предадох осем години, няма да се предам и сега! Семейството ми, приятелите ми, близките ми и всеки един от Вас, който е дарил от себе си за мен, ме прави толкова силен и изпълнен с надежда и вяра в победата ми. Тя ще бъде не само моя, но и ваша, мили приятели! Не спирайте да ме подкрепяте, защото Вие ми давате повод да се събудя с усмивка, че не съм сам в битката си!”, написа във Фейсбук младият мъж.

Призивът му е чут от Общинския младежки съвет в Асеновград, които решават да огранизират благотворителния концерт и базар и вече водят преговори с всички училища и детски градини да се включат в базара. „Николай е може би един от най-силните асеновградчани. Той е пример за това как човешкият дух може да бъде непреклонен и непоколебим. Това, през което е преминал, никак не е леко. Това, което му предстои, също няма да е леко. Аз вярвам, че го чака много по-добро бъдеще, но в момента Николай се намира в една нелека ситуация и отново има нужда от нашата помощ. Ние, асеновградчани, сме доказвали, че когато се обединим и застанем зад една кауза, можем да направим чудеса. Доказахме го миналата година, когато се обединихме, за да помогнем на малката Ева. Вярвам, че ще го направим и тази година и ще застанем обединени зад каузата на помогнем на Николай”, призова Бисер Демерджиев.

Който желае да помогне, може да изпрати СМС с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777.

Източник: https://plovdivnow.bg
Снимка: https://plovdivnow.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova