Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските граждани

28.02.2022

БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските гражданиПродължава кампанията на Българския червен кръст за хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна. В София от вчера до днес на обяд се отзоваха над 200 дарители.

От днес Българският Червен кръст открива дарителска сметка за набиране на финансови средства като продължение на кампанията в помощ на украинските граждани. Кампанията вече събира материални дарения от първа необходимост.

Стотици откликнаха на кампанията за набиране на дрехи, обувки, хигиенни материали. От днес на сайта на БЧК, както и на всички медии, ще бъде публикувана дарителска сметка за парична помощ, която ще бъде събрана и насочена към Украинския Червен кръст, съобщи за БНР Любомир Каракановски.

Той уточни, че всичко е съгласувано с държавните структури и на този етап това е първото, което поиска украинската страна. Готови сме да окажем съдействие на държавата и бедстващите“, посочи той.

От БЧК отчитат засилен интерес към кампанията за набиране на дарения за Украйна. Те се приемат в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" 76 в София, както и в останалите 28 областни структури на Червения кръст в страната.

"Без значение хората от каква религия са и каква националност са, човек, който има сърце, просто трябва да се отзове. Още не ми се иска да го възприема това нещо, че ми се налага да помагам на хора, които са пострадали от война" - казаха дарители.

Ясен Сливенски, директор на Дирекция "Мениджмънт на бедствията" в БЧК, заяви:

„160 дарители дойдоха в централата на БЧК и подпомогнаха кампанията с материални дарения, предимно нови дрехи, хигиенни материали, обувки, спално бельо, така както е описано на страницата на БЧК. Също така се обърнахме на страницата на БЧК. Също така се обръщаме към фирми производители и кооперативния бизнес, които също се надяваме да се включат и да наберем необходимите количества. Така че заедно с МВнР и правителството да подпомогнем нуждаещите се в Украйна“.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova