Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Бачковския манастир ще се проведе семинар за учителите от българските училища в чужбина

25.07.2019

В Бачковския манастир ще се проведе семинар за учителите от българските училища в чужбина По инициатива на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и с негово благословение в Бачковския манастир ще се проведе практически семинар за директори и учители от българските училища в чужбина.

Семинарът на тема „Християнски празници и добродетели в училище“ се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Участниците ще бъдат запознати с мотивите за необходимостта българските ученици да получават знания за християнството и неговите добродетели, ще научат за християнския възглед за образованието и пресечните точки с изискванията пред образованието през 21 в.; ще се обсъжда връзката на християнските празници и добродетели с националната идентичност през 21 в.

На учителите ще бъдат представени учебните материали, методиката на преподаване и педагогически техники, използвани в проекта „Празник в класната стая“.

Те ще получат книга за учителя и работни папки за своите ученици, които бяха издадени с помощта на Западно-и Средноевропейска епархия и Дирекция „Вероизповедания“ на МС.

През изминалата година учебните пособия по проекта „Празник в класната стая“ бяха изпратени на българските училища в чужбина с покрепата на Министерството на образованието и науката.

В рамките на семинара участниците ще имат среща с игумена на Бачковския манастир Велички епископ Синоний, ще участват в богослуженията на св. обител и ще се запознаят с историята ѝ.

В работната среща ще се включат 30 директори и учители от Австрия, Великобритания, Ирландия, Германия, САЩ, Дубай, Русия и др.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova