Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Алерголози от цялата страна ще консултират безплатно онлайн до 10 август 2020 в Healee

29.07.2020

Алерголози от цялата страна ще консултират безплатно онлайн до 10 август 2020 в HealeeИнициативата е на Българското дружество по алергология, организира се по повод Световната седмица на алергиите и 8 юли – Световния ден за борба с алергиите, и ще се проведе използвайки платформата за онлайн консулатации Healee. Проектът се реализира и с финансовата подкрепа на UCB България.

Близо 30 алерголози от цялата страна ще предлагат безплатни онлайн консултации за пациенти страдащи от алергичен ринит и уртикария от 8 юли до 10 август (или до изчерпване на броя на безплатните консултации от кампанията) в най-голямата платформа за телемедицина – Healee на www.healee.com.

Проектът е част от Национална кампания за борба с днешните алергии в условия на Covid-19, която цели да популяризира информацията за алергичните заболявания, с акцент върху необходимостта от профилактика, ранна диагностика и добър контрол.

„У нас от алергичен ринит страдат около 700 000 души, а броят на страдащите от уртикария е над 200 000. Алергиите са най-честата хронична болест както в света, така и в България, а очакванията са през 2025 г. алергиите да засегнат до 50% от населението”, каза доц. д-р Мария Стаевска, д.м., председател на Българско Дружество по Алергология по време на информационнен уебинар, провел се по-рано днес.

Всички пациенти с оплаквания от алергичен ринит или уртикария, ще могат да проведат безплатни онлайн консултации със специалистите, които се включват в кампанията от 8 юли до 10 август (или до изчерпване на броя на безплатните консултации от кампанията) в най-голямата платформа за телемедицина в България – Healee на www.healee.com . Над 30 алерголози, от 10 различни града от цялата страна ще съветват пациентите онлайн, които ще могат да се свържат със специалист, без да излизат от дома си – бързо, сигурно и удобно – чрез видео преглед, аудио консултация и през чат.

‘’С Хийли можете да намерите специалист, без да се налага да се ограничавате само с тези, които се намират във вашия град. И правите това, без да излизате от дома си, без да се излагате на риск, да посещавате болнично заведение или да чакате пред кабинети. Платформата дава възможност да стартирате онлайн консултация с вашия лекар или друг специалист -бързо, сигурно и удобно – чрез съобщения, видео преглед и аудио разговор, както и да изпратите лабораторни резултати, снимки и др”, каза г-н Йосиф Дишлиев, съосновател в Healee.

„Подкрепихме тази инициатива на БАД, защото тя е изключително практически ориентирана и адресира нуждата на пациентите и е особено подходяща в условията и периода на сегашната епидемична обстановка в страната. Бихме се радвали да подобрим здравните грижи и диагностиката, особено на пациентите в областите, където от години няма местен алерголог и пациентите трябва да пътуват за прегледи и назначения до съседни областни градове”, каза д-р Албена Богданова, UCB България.

Източник: https://blog.healee.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova