Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

09.04.2019

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специалисти.

В дните, в които децата със сигурност имат достатъчно свободно време, община Благоевград и спортните клубове са направили плътен график, за всички желаещи да спортуват.

Румяна Станоева: "За поредна година община Благоевград и спортните клубове организират тази програма за активна заетост на учениците през свободното време. Най- различни видове спорт сме включили, така че да се задоволят и най- изтънчените желания. Имаме баскетбол, плуване, спортна стрелба".

Виолета Калпачка: "Не че нямат нужда от почивка, но въпреки това са ангажирани. Нещо което те играят тренират и правят удоволствие. Било футбол, било баскетбол, каквото и да е няма значение, важното е че е спорт. Спортуват за здраве за удоволствие. Най- важното не седят пред компютрите, лаптопите".

Определено най- голям интерес има към тренировките по футбол. Голяма част от децата, които правят първи стъпки в този спорт, продължават със заниманията и след периода на безплатните тренировки по време на априлската ваканция.

Слави Костурков: "След това вече децата, които си продължат и видят една любов към футбола, така да се каже да се възпитава в тях, винаги може да се намери време и след това заедно с училището да тренират".

Организаторите на спортната ваканция очакват повече деца да се включат в заниманията, отколкото през 2018 г.

Румяна Станоева: "Забелязваме такава тенденция, както и след това обратна връзка с треньорите от клубовете които са включени в програмата. Има много деца които по принцип практикуват даден вид спорт, но благодарение на програмата да опитат и нещо друго, след което намират своя спорт. Така че увеличават се децата които се възползват от нашата програма".

Част от спортните клубове сред които и този по ориентиране е бягане Младост, пък предлагат и нещо по- различно във времето, като децата не са на училище, а пък техните родителите имат малко повече свободно време.

Красимир Данаилов: "В 10 часа имаме обявена в страницата на клуба открита тренировка за деца и родители. Искаме да интегрираме и родителите към спорта".

Графикът с часовете за тренировки в отделните видове спорт е публикуван на интернет страницата на Община Благоевград.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova