Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен класически концерт в помощ на млади музиканти и деца с диабет

Автор: Милостив | 11.07.2016

Благотворителен класически концерт в помощ на млади музиканти и деца с диабетВчера вечерта в Лондонския храм "Св. Марк" се състоя благотворителен музикален концерт с участието на млади и талантливи музиканти, които свириха безвъзмездно в подкрепа на младежи, желаещи да се развиват в областта на класическата музика, както и на деца с диабет.

Участие взеха Жасмин Матеева, Панчо Панчев, Жиханг Лиу, Мириам Панчева, Йошинори Хаяши, Христо Дунев, Златомир Иванов, Златина Стоянова, Николина Сокерова, Юкина Мурасе и проф. Деворина Гамалова, която чрез своята фондация "Благородна" и с помощта на приятели и съмишленици е инициатор и организатор на великолепното събитие.

Фондацията е основана през 2005 година в памет на изтъкнатата българска цигуларка Благородна Бадева, която почива от диабет на много ранна възраст. Тя е била изключителен човек, много талантлив, добродушен и щедър. Бидейки между живота и смъртта през почти целия си живот, винаги се е грижила за другите, напълно самопожертвувателна, готова да изслуша близките си в нужда и да помогне. Мечтаела е силно да помага на други музиканти и по тази причина близки нейни хора създават фондацията и я кръщават на нея, така че името й да ни напомня за благородните й стремежи.

Проф. Деворина Гамалова преподава в няколко университета в Лондон и е главния двигателя на фондацията. Следвайки целите на фондацията и работейки напълно безвъзмездно и неуморно тя неведнъж е помагала на млади български музиканти като им е осигурявала стипендии, безплатно е давала свои музикални инструменти за ползване и осъществила множество концерти в социални домове в цяла България. Не едно и две деца с диабет са били подпомогнати от фондацията до момента.

От дарения по време на благотворителния концерт бяха събрани £476.64, а от от благотворителния базар към събитието още £66.20, което прави общо над 1 200 лв.

Фейсбук страница Фондация "Благородна"

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova