Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебели

01.03.2019

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебелиХора от няколко български града са се свързали с кметството в Брестник, за да предложат материална помощ на младото семейство, което изгуби дома си при пожар. Стартиралата вече кампания в тяхна подкрепа се радва на широк отзвук, сподели кметицата на селото Елена Проданова пред TrafficNews.bg.

"Две жителки на Пловдив вече предложиха мебели и пералня. От училището в Брестник също са събрали средства, като предстои и да осигурят контакт на фирма, която ще осигури козметични продукти за бебето", разкри тя. Жител на Радомир пък е изявил желание да помогне да 10-годишната Хриси с учебни пособия. Няколко обаждания са постъпили и в училището, в което учи детето.

От кметството на селото вече са обособили специално помещение, в което да съхраняват временно дарените вещи. В двата магазина в селото са поставени кутии, в които желаещите могат да направят парични дарения. От община "Родопи" също се канят да подпомогнат финансово пострадалото семейство.

"Смятам, че двамата се нуждаят най-вече от парични средства. Така ще успеят да изградят дома си отново", сподели още Проданова.

Тъй като Петър е военен пилот в авиобаза „Граф Игнатиево”, командирът му е обещал да осигури временно жилище на семейството. В момента семейството е отседнало в Пловдив, в дома на сестрата на Константина. Там след около 10 дни ще посрещне и най-малкия си член.

„Терминът ми е на 10 март. Очакваме момченце. Дори куфарът, който бяхме приготвили за родилното, изгоря. Но най-важното е, че всички сме здрави. Успокоявам се, че сме реагирали навреме, че не е станало през нощта, защото можеше сега да ни няма”, казва жената.

„Нуждаем се единствено от здраве. С малко повече сили, кураж и добри приятели ще започнем всичко отначало. Вярваме, че Господ изпраща изпитания на силните, за да повярват те още повече в собствените си сили”, не се отчайват Константина и Петър. Те нямат търпение да гушнат третата си рожба и споделят, че мечтаят за още деца. Защото според тях няма нищо по-хубаво от детския смях у дома.

Всеки, който желае да помогне, може да дари средства в банкова сметка на името на Константина Емилова Димитрова:

УникредитБулбанк:
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC: UNCRBGSF

Източник: https://trafficnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova