Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благородство по време на пандемия: Млади семейства дариха пари от сватбите си за бургаската болница

11.11.2020

Благородство по време на пандемия: Млади семейства дариха пари от сватбите си за бургаската болницаНяколко млади семейства помогнаха на лекарите в Отделенията по неонатология и Първо детско отделение да се грижат по-добре за своите пациенти. Те са свързали и сватбените си тържества с благородна кауза - събиране на средства за най-необходимото, от което лекарите в двете отделения имат нужда.

"Още, когато започнахме да организираме самата сватба, ние решихме да няма букети, а да имаме благотворителна кауза", разказва Елена Петкова.

Елена и Радомир Петкови създадоха семейството си в Бургас на символичната дата 10.10.2020г. Започват семейния си живот с благородна инициатива. За нея разказва само Елена, тъй като мъжът й често пътува.

"На всеки гост поотделно му бяхме съобщили, че средствата, които са отделили за букети, ще има благотворителна кутия, в която могат да пуснат отделените от тях парички за дечицата. Дарените средства ще отидат за реаномобил", казва тя.

В благотворителната инициатива се включват всички 120 гости, а събраната сума е 800лв.

"Всички бяха "за" да се включат и заедно успяхме да съберем тази сума. Като жена много обичам да получавам букети, но радостта ми трае ден, два, три и после всички тези средства биват изхвърлени. Докато по този начин ние успяхме да помогнем на децата на Бургас", доволна е Елена.

Това е четвъртото семейство, което от началото на годината предоставя средства от сватбата си на бургаската болница. Само преди месец това направиха други три двойки. Освен реаномобил, с дарението ще бъдат закупени и 10 инхалатора, от които Първо детско отделение има най-спешна нужда.

"Една медицинска апаратура, която я използваме целогодишно и особено есенно-зимните месеци в периода на респираторните заболявания. Благодаря още веднъж от сърце и да им пожелая да са много здрави", каза завеждащ отделението д-р Борис Ангелов.

"Чувствахме се удовлетворени от това, че сме успели да помогнем на дечицата. Надяваме се ние много скоро също да бъдем родители", завършва разказа си Елена.

С надежда и подадена ръка в началото на семейния им път, добрият жест няма да остане само в семейния им албум. Една добра идея, която може да бъде пример.

Източник: https://bntnews.bg
Снимка: https://bntnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova