Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

9-годишно момче харчи спестяванията си за стоки за приют за бездомни

27.11.2023

9-годишно момче харчи спестяванията си за стоки за приют за бездомниВъв времена на несигурност правим всичко възможно, за да се грижим за себе си и семействата си и понякога може да забравим, че има хора с по-големи нужди.

Нейтън Саймънс е 9-годишно момче, което ни напомня, че трябва да продължаваме да се грижим за другите. Този малък човек направи голямо нещо, за да помогне на приют за бездомни в своя град.

Подобно на много други деца и младежи, Нейтън (от Рок Айлънд, Илинойс, Съединените щати) обича да гледа видеоклипове в YouTube, което обикновено прави под надзора и компанията на баща си Итън.

В един от тези видеоклипове Нейтън видя нещо, което задейства всички аларми. Нещо, което го вдъхнови да изпразни спестовната си сметка, за да купи стоки от първа необходимост за местен приют за бездомни.

Във видеото, което го вдъхнови, се вижда как хора правят финансови дарения в центрове за бездомни и за него беше ясно, че той също иска да помогне.

„Казах на баща ми няколко часа след като изгледах видеото: „Искам да направя това, което те направиха“, казва Нейтън пред CBS Local .

След това Нейтън се свърза с местен приют и поиска списък с вещите, от които най-много се нуждаеха, и отиде с баща си в банката, за да изтегли $150 от спестовната си сметка, всичко, което успя да спести през последните 18 месеца.

Нейтън купи обувки, ръкавици, сосове и бисквити. „Това ме кара да се чувствам щастлив и горд със себе си“, казва Нейтън.

В приюта чакаше Синди Граменц, координатор по развитието, която каза на Нейтън: „Знаеш, че правиш нещо прекрасно, нали? Вие помагате на много хора.“

„Да имаш това състрадание на 9 години и да се грижиш за това, което се случва в неговата общност е прекрасно“, добавя Граменц, според Epoch Times.

Гордият баща на Нейтън сподели ценния жест на сина си във Фейсбук: „Не мога да помогна, трябва да се похваля като син, че успя да направи нещо толкова велико“, пише бащата .

„Голямо растящо сърце“
„Надявам се повече хора да бъдат вдъхновени да направят същото, Итън. Обичам го“, написа потребител на Facebook. Друг написа: „Отглеждаш страхотен млад мъж, Итън“.

Друг потребител ни напомня за важността на даването на толкова ранна възраст: „Нейтън откри, че удовлетворението от даването е по-голямо от това от получаването. Страхотен урок в едно растящо сърце, способно да проявява състрадание, е много ценен урок.“

Източник: https://vazhno.bg
Снимка: https://vazhno.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova