Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Футболисти дариха премиите си за дома в Дълбок дол

10.07.2017

Футболисти дариха премиите си за дома в Дълбок дол Само шест отбора участваха в тазгодишното издание на традиционния летен футболен турнир на малки врати в Троян, известен и като турнир за Купата на кмета (стадион „Чавдар“, 12-26 юни 2017 г.). Намаляването на масовостта (и интереса) явно е тенденция – при възраждането на турнира преди десетина години отборите достигаха до 20-тина, а в последните няколко издания не могат да се съберат и половината; за което със сигурност има някакво обяснение, но това е отделна тема. Този път вниманието ни е насочено към една чудесна дарителска инициатива.

Идеята е на играчите от отборите в призовата тройка, които в деня на финалите единодушно решават да дарят целия награден фонд – 300 лв. за шампиона, 200 лв. за втория и 100 лв. за третия, общо 600 лв., на Комплекса за социални услуги (дома за деца с увреждания) в с. Дълбок дол, Троянско. Победител в турнира стана отборът на „Спортинг“ (не от Лисабон, разбира се – бел. ред.), втори са „сините“ от „Блу бойс“ (отборът на троянския фенклуб на столичния ФК „Левски“, от тях идва предложението да дарят премиите за децата от Дълбок дол), а „бронзови“ – едноименният фирмен тим на троянската строителна компания „Гарант“. Да споменем и индивидуалните отличия – голмайстор стана Петър Върбановски („Блу бойс“), техничар №1 е Ивайло Камарашки, а за най-добър вратар бе избран Владимир Владимиров (и двамата от „Спортинг“); призът за феърплей този път бе колективен – за момчетата от „Гарант“.

Дарението получи лично директорката на дома в Дълбок дол Менекше Мехмедалиева. От нея научихме, че средствата са за закупуване на специален метален хамак и метална люлка катерушка, които ще бъдат монтирани в двора на комплекса и струват общо 620 лв. „Подкрепата дойде в най-точния момент – сутринта умувахме откъде да намерим парите, тъй като двете съоръжения са наша отговорност по един съвместен проект и два часа по-късно получихме обаждане за дарението. Възхитени сме от тези момчета!“, коментира пред Т21 г-жа Мехмедалиева. Стана ясно, че футболистите са направили още едно дарение за дома в Дълбок дол – три футболни топки, а през есента ще проведат футболни уроци с децата от дома. И от нас – браво!

Източник: http://statii.troyan21.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova