Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Добри хора дариха две нови ръце на Милен от Дебелт

25.03.2024

Добри хора дариха две нови ръце на Милен от ДебелтМомчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи за батко си, трогнаха България през последните дни и лавина от доброта ги достигна

20-годишният Милен, който остава без част от ръцете си след трудов инцидент, ще получи нови такива. Момчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи за батко си, трогнаха България през последните дни и лавина от доброта ги достигна. В петък - 22 март, момчетата от бургаското село Дебелт пътуват за София, където за Милен ще бъдат изработени напълно безплатно протези, пише България днес.

Младежът губи и двете си ръце при трудов инцидент по време на работа през октомври миналата година. Това се случва по време на първия му работен ден на машина за смилане на дъски, превръщайки ги в пелети. В един момент машината го "захапва" и прави на кайма ръцете и костите на Милен. Само бързата намеса на колеги спасяват живота му.

Работодателят на пострадалия Милен първо обещава помощ за протези, после се отдръпва рязко. Оттогава животът и на двете се преобръща и малкият Пепи започва да се грижи за по-големия си брат. Бащата на децата работи, но изкарва скромни средства, заради което децата живеят в много тежки битови условия.

"Към днешна дата успяхме да осигурим колело за Пепи и телефони и за двамата. Има и две легла - едно двуетажно и едно единично за бащата, очакваме спални комплекти също в следващите дни. Осигурени са още холна маса, печка, килим, ученически материали за Пепи и хранителни продукти в много големи количества, като на място в дома на момчетата е имало много посещения и хладилникът им е пълен с храна", споделиха от организацията "Подай ръкаЗаедно за по-добро бъдеще".

И добавиха: "Ще се опитаме да подобрим поведението и ученето на Пепи в училище, момчетата ще се срещнат с психолог от Бургас и работа ще започне с тях. Милен ще бъде осигурен дългосрочно със средства за всичко, което им е необходимо. Имаме съдействие за ТЕЛК-а на Милен и очакваме и този проблем да бъде решен."

Източник: https://www.flagman.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova