Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Многодетна майка с 5 деца се нуждае спешно от помощ! (обновена)

Автор: Василианна Мерхеб | 13.08.2015

Многодетна майка с 5 деца се нуждае спешно от помощ! (обновена) Деяна Георгиева е Православна Християнка, която е самотна майка на 5 деца.
Възпитанието, отглеждането и всичко необходимо за децата по стечение на обстоятелствата към момента осигурява тя съвсем сама със собствени средства, духовни и физически усилия, като понякога това става и с помощта на благочестиви Православни Християни от Софийска и други Епархии.

Семейството е определено познато сред столичните храмове, тъй като редовно посещава повечето Софийски Църковни Служби по празници и делници, на Света Литургия и извън нея. Деяна може да бъде видяна как винаги е заобиколена от любящите си рожби, които правят голямо впечатление с ревността и сериозността, с които се отнасят към Служението в храма. Определено може да се каже, че незабравим остава спомена от умилението, което се поражда у всеки успял да ги забележи (за съжаление подобна гледка не е често срещана у нас в последно време).Чистотата на детския трепет, с който се готвят за Свето Причастие, начинът по който заобикалят първи Царските двери пред Олтара, като войници пред Главно командващ е гледка, която с радост пожелавам да се умножи във всеки наш храм и домашна Църква и чрез молитвите на такива смели войни, украсени с предано дръзновение пред Бога да имаме най-скъпи застъпници за благоденствието на народа и страната ни. Поведението на тези български деца в храма сякаш винаги напомня, че когато някой нарече себе си Христов и се причисли по сърце към Божията Благодат той става неминуемо член на великото небесно-земно Царствено семейство и става гражданин с величие подобаващо на такива, които дори с една макар и сама немощна майчица могат да имат невидимо всичко, защото са чеда Божий предвкусващи Радостта от това да имат за Свой Баща и Покровител Самият Господ.

Изпитанието
се случи така, че вчера на обяд след прекарана тежка нощ от жлъчна криза и поради невъзможност да остави сами спящите си деца Деяна е претърпяла непоносими болки цяла нощ чак до обяд. След направен платен преглед и изследвания се наложи тя да бъде приета по спешност в болница Пирогов за операция на жлъчката. Лекарите откриха множество камъни и сраствания от временни разкъсвания, което се оказа, че е тежко положение и реално незабавната хирургическа намеса е била животоспасяваща.

За Слава Божия операцията, макар и по-тежка приключи успешно и благополучно! Извадени са 12 камъка с голям размер, като е отстранена и самата жлъчка. Към момента Деяна се намира в коремно отделение на 3та Хирургия в болница Пирогов.

В общи линии това е основната част от нещата свързани с болящата майка и наша сестра в Христа Деяна. От тук нататък следват подробностите свързани с това, че докторите поради съдействието на свои колеги, които ние помолихме за помощ я приеха на практика без да има платени Здравни Осигуровки, както и без предварително заплащане за операцията каквато е практиката в тази и други болници.
По наше настояване беше направена Ендоскопска-Лапароскопия, тъй като бяхме водени от съображението, че обикновена операция неминуемо ще я извади от строя поне за няколко месеца, а с малкото си дете и всички останали, на които им предстои подготовка за настъпващата нова учебна година това ще се окаже голямо затруднение и тежко препятствие.

Определено възстановяването и въобще общия статус след такава хирургическа интервенция е в пъти по-щадящо и практично ако го позволява ситуацията, а щом става дума за живота и здравето на ближен - ние за миг не сме се поколебали при взимането на решение, защото вярваме, че където са двама или трима в Име Христово, то несъмнено и Той ще бъде посред тях и делото им ще бъде благословено.

В духа на горенаписаното и предвид Здравната система в България следва да се посочат следните моменти:

- въпреки, че състоянието на Деяна беше напълно спешно - тя се оказва, че трябва да заплати на болница Пирогов животоспасяващата операция на стойност 900лв., както и съпътстващото лечение

- преди изписването и от болницата трябва да бъдат покрити също всичките и задължения към Здравната Каса, които са от преди 4 години

- след изписването трябва да има средства за покриване на медицински нужди, като лекарства и други медицински консумативи

- да разполага с поне малко средства и за посрещането на битови нужди и задължения за децата, като храна и др.

Това в общи линий даде повод да призовем хората да се притекат на помощ, защото чисто прагматично на всеки българин е повече от ясно как е възможно сам човек, а още повече многодетен родител и най-вече сама майка да се справи в подобна ситуация.
Освен това удоволетворението от такава помощ, което ще получи Деяна ще бъде от изключително значение за нея самата, но ще бъде и велико благовестие и урок на дело не само за нейните деца, но и на всички свидетели на нейния случай и не на последно място на самите лекари, защото важно е да помним, че Човешката Душа е безценна само там където Я има Любовта. И че както Самият Господ Бог дойде да ни откупи скъпо и прескъпо, то тъй и ние ако Христови сме трябва да постъпваме така и да се отдаваме в Негово Име до край.
Още повече, че като Православни Християни за нас е не само радост да се приобщим в такова начинание, но е и част от напълно естествения Църковен Живот.

Опитът в тези дела ни е научил, че възползата е голяма за този, който дава, защото както знаем в Небесният Иерусалим притежаваме само това, което сме отделили на Земята за другите и ближния, а отплата за такива дела я има още докато сме тук на Земята.

"Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!"
(Лука 2:14)


Банкова сметка
IBAN: BG22 CECB 9790 40G0 9217 00
BIC: CECBBGSF
Деяна Георгиева

Фейсбук страницата на Деяна

Медицинско свидетелство от Пирогов


Здравноосигурителен статус от НАП

Източник:

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova