Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарителска акция стартира за учителя Живко Русев в Димитровград

22.03.2024

Дарителска акция стартира за учителя Живко Русев в ДимитровградДарителска кампания „Надежда за г-н Живко Русев“ стартираха негови близки, бивши, настоящи ученици, колеги и съпричастни граждани на Димитровград. Средствата са необходими за операция и последваща терапия, след като му е поставена тежка диагноза за онкологично заболяване.

Пътят е труден и дълъг, но когато не си сам е по-лек, коментират организаторите на дарителската кампания.

Йони направи изследванията си в Турция и нужните пари за него са събрани към момента. Набраните благотворително от димитровградчани за лечението му средства е редно да са в помощ на друг наш съгражданин. За радост, доста време нямаше нуждаещ се. За съжаление обаче, сега един човек, с огромно „Ч“, един будител, дал много за децата ни, за нас, за града ни, има нужда от помощ и това е г-н Живко Русев! Кампанията продължава и с решение на комисия тези пари ще бъдат преведени по дарителската му сметка, съобщават организаторите.

Благотворителна акция в помощ на Живко Русев организира и Лигата по Мини футбол на Димитровград. В продължение на два кръга от пролетния полусезон отбори, фенове, любители, ученици, ветерани на футбола и много други се включиха в каузата. Събраната от тях сума е 3 415 лв. От Лигата знаем и сме сигурни, че Живко Русев ще спечели предстоящия негов мач, като му желаем успешна операция и бързо възстановяване, коментират те.

Живко Русев в момента работи, като преподавател по „Български език и литература“, главен учител е в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград. Завършил е „Българска филология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Преди да започне работа, като учител, години наред е журналист, част от екипа на вестник „Димитровградска правда“. Той е на 62 г., семеен, баща на две вече пораснали деца, като съпругата му Маргарита Никова също е преподавател. Тя е и единствената дъщеря на димитровградския поет Ангел Ников (1932-2016), автор на 22 книги, удостоен през 2012г. с националната литературна награда „Пеньо Пенев“.

Живко Русев е бил и общински съветник в Димитровград, както и част от ръководството на Клуба на дейците на културата в града. Многократно е представял книги на местни автори и е откривал изложби, организирал е тематични открити уроци, публикувал е в регионални и национални издания.

Кутии за дарения са поставени към момента в 4 обекта в Димитровград:

Кв. „Толбухин“, касата на Изипей, до Хасковска спирка
Кв. „Толбухин“, магазин „Гьоков и дъщери“
Магазин „Арда“
Аптека „Здравкова“

В социалната мрежа е създадена публична група „Надежда за г-н Живко Русев“, където организират и онлайн благотворителни търгове.

Дарителска сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG81UNCR70001525664179
BIC UNCRBGSF
Живко Колев Русев

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova