Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Културистът Добри Делев дари фитнес уреди на Центъра за временно настаняване

09.04.2024

Културистът Добри Делев дари фитнес уреди на Центъра за временно настаняванеФитнес уреди и съоръжения за тренировки дари на Центъра за временно настаняване в Димитровград шампионът по културизъм и почетен гражданин Добри Делев, съобщават от общината.

Те ще могат да се ползват от настанените, а идеята за дарението идва, когато управителят на Центъра вижда как 22-годишният Даниел, който от скоро е сред обитателите на социалния център, тренира с импровизирани щанги от подръчни материали. Това подтиква управителя на социалната институция Борислав Борисов да потърси съдействието на общината и Добри Делев.

„Видях един ден как Дани си беше направил щанга от дърво и от капаците на кошовете. Като забелязах как иска да се развива, обърнах се към кметството и Добри Делев, ако имат възможност да помогнат на този млад човек да реализира мечтата си да спортува. Благодарение на тях тази мечта се сбъдна и той, както и останалите настанени, ще могат да ползват фитнес уредите. Казано е: здрав дух – здраво тяло, а така се подпомага и укрепването на психиката“, заяви Борисов и благодари на Делев за дарението и жеста.

„Не разполагам с излишни уреди, но това не попречи да закупя нови. Взех лост с тежести, дъмбели отделно, както и комбиниран уред за трениране и натоварване на цялото тяло. Важно е човек да има желание. Досега Дани се е справял без условия. Те вече ще са налични за него и за останалите хора в центъра“, каза културистът, който е и собственик на един от популярните фитнес центрове в Димитровград.

„Обичам да спортувам в свободното време. Най-много ми харесват щангите и вдигането на тежести“, не скри радостта си Даниел, който е от Пловдив. Израснал е по домове. В центъра в Димитровград бил настанен преди около месец.

Центърът за временно настаняване в Димитровград е единственият на територията на Хасковска област с капацитет за настаняване на 20 човека. В момента в него са настанени 16 потребители. Центърът предоставя храна и подслон за хора, изпаднали в криза. В него те могат да остават до 6 месеца.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova