Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Духовна сладкарница в димитровградската библиотека

29.08.2019

Духовна сладкарница в димитровградската библиотека Голямо дарение на нова, много ценна православна литература, получи димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” с помощта на отец Владимир Дойчев и съпругата му Милена. Отец Владимир Дойчев служи в столичния храм „Св. Наум”.

Неотдавна той е посетил библиотеката в родния на съпругата му Димитровград, срещнал се с главния библиотекар Валентина Терзиева и научил, че въпреки желанието на екипа, фондът от православна книжнина е сравнително беден.

Това провокирало столичния свещеник да призове в социалната мрежа своите приятели да дарят подобни творби. За кратко време се събрали близо 300 книги, част от които са дарение от издателства, а други - от миряни в цялата страна.

Продължават да пристигат книги от различни краища на България, за което сърдечно благодарим, коментираха съпругата му Милена и отец Владимир Дойчев. За читателите на библиотеката в Димитровград вече е уреден и специален Православен кът, който отец Владимир Дойчев определи, като „духовна сладкарница”, в която покани всички жители и гости на града.

Менюто е богато и многостепенно, коментира и главният библиотекар Валентина Терзиева, която подчерта, че с това дарение ГБ „Пеньо Пенев” вече се нарежда сред големите центрове на православна литература в Южна България.

Дарителската акция е постоянна и всеки, който иска да се включи, може да го направи, като изпрати книга на адреса на библиотеката в Димитровград. В края на март тази година протойерей Владимир Дойчев представи в салона на Софийската Света Митрополия третата си книга - "Писмо до близък" - сборник с проповеди и есета.

Първите му две книги са „Среща с Живота“ и „Срещи със смъртта“. А срещата си с Димитровград определя, като среща с Любовта и своята Витания.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova