Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Художници изрисуваха педиатричното отделение в Добрич

16.03.2021

 Художници изрисуваха педиатричното отделение в ДобричОтделението по педиатрия в многопрофилната болница в Добрич получи необикновено дарение, което да радва малките пациенти и да допринася за по-добрата атмосфера за работа на лекари и медицински персонал. Художници от Сдружението за свободно изкуство в Добрич изрисуваха доскоро белите стени на отделението в цветни картини. Идеята на творците е да помогнат с таланта си на болницата в трудната ситуация, създадена от пандемията.

Едни от любимите за малчуганите професии като космонавт, художник, футболист и много други радват от стените в коридорите на отделението. В продължение на няколко дни художници от Сдружението на свободното изкуство в Добрич се трудят, за да създадат повече настроение и усмивки у децата, макар и когато са настанени за лечение в болница. Това, по думите на председателя на сдружението Радослав Рудачев, е техният начин да се включат в добротворчеството, на което сме свидетели през последните трудни за всички болници месеци.

Младият творец Жана Сивкова споделя, че макар и времето да е кратко, а рисуването по стени по-различно, отколкото на платно, удоволствието е огромно, защото резултатът е видим в очите на децата.

Друг от художниците – Костадин Георгиев, допълва, че веднага е взел решението да се включи в благородната инициатива и да подари таланта и труда си на децата.

Художниците са категорични, че няма да ограничат усилията си само до отделението по педиатрия. Стига да намерят спонсори за материалите, те са готови да украсят с творчеството си и други места в болницата, така че да подарят усмивки и добро настроение на пациентите.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova