Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейства в павелбанско получиха дарения за Великден

27.04.2022

Семейства в павелбанско получиха дарения за ВеликденНа Велики Четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица, фондация „Исмаил Бесоолу“ направи дарение на над 1000 семейства в нужда, живеещи в община Павел баня. Хранителните пакети бяха раздадени на пропорционален принцип на семейства от всички населени места в общината. Така фондацията дари над 1000 пакети с: ориз, месо, традиционните за великденската трапеза козунаци, безалкохолни напитки.

“На този свят празник, на това велико чудо, наречено Възкресение Христово, нека погледнем в душите си и да отворим сърцата си за немощните, угнетените и изпадналите в нищета! Нека надмогнем себе си и да споделим болката и страданието на ближния! Нека вярата в доброто ръководи мислите и действията ни и да бъдем достойни чада Божии!”, така Серпил Бесоолу – председател на фондация „Исмаил Бесоолу“, мотивира благородния жест и призова повече хора, имащи възможност да помагат, да го правят, особено в сегашните трудни постковидни времена.

Фондация „Исмаил Бесоолу“ е създадена през април 2021 г. в памет на брата на Серпил Бесоолу – Исмаил, чиито родители Тюркян и Мехмед Бесоолу никога не са били безучастни към страданието на хората и винаги са откликвали на техните нужди.

Изключително млад и в разцвета на силите си, през 2019 г. Исмаил Бесоолу загуби нелепо живота си в автомобилна катастрофа, в опит да спаси друг човешки живот. Затова и едноименната фондация е създадена с благотворителна цел и вече е подпомогнала нуждаещи се хора от цял свят, като до момента е: направила 250 кладенци за чиста питейна вода в различни точки на земното кълбо; дала е традиционната мюсюлманска вечеря „ифтар“ за над 2000 души; осигурила е безплатни учебни пособия, дрехи и обувки, както и средства за операции и др. на редица семейства в неравностойно положение, както от община Павел баня, така и от други населени места в страната.

От ръководството на фондацията са категорични, че ще продължат да помагат и даряват, защото вярват, че човешкото сърце не познава граници за доброто, любовта и милосърдието.

Фондация „Исмаил Бесоолу“ пожелава на всички християни по света светли и мирни Великденски празници!

Източник: http://www.focus-news.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova