Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ортопед от Добрич събра дарения за операция на пострадало дете

07.09.2023

Ортопед от Добрич събра дарения за операция на пострадало детеСлед инцидент 17-годишно момче попада в Спешното отделение на многопрофилната болница в Добрич. След прегледи става ясно, че то е със счупен глезен и се нуждае от поставянето на фиксиращи импланти, за да заздравее правилно костта. В противен случай младежът има вероятност да куца през целия си живот и да изпитва болки. Семейството му обаче няма пари, с които да плати имплантите, тъй като те не се поемат от здравната каса.

Стефко, както го наричат близките и приятелите му, пада от колело, чупи крака си, постъпва в болница, а за лечението му се грижи ортопедът д-р Любомир Божков. След като става ясно, че родителите на пациента му нямат възможност да платят нужните импланти, той прави необходимото, за да се опита да намести счупените кости, гипсира крака и след няколко дни момчето е изписано за домашно лечение. За д-р Божков обаче този случай не приключва с напускането на здравното заведение на Стефко и решава да потърси помощ.

Виждайки каква е перспективата пред младежа, ако не бъде подложен на операцията, д-р Божков търси помощ от Фондацията „Милостиво сърце“ в Добрич и нейния председател Александър Иванов.

Майката на момчето Валентина Иванова е изключително благодарна и признателна за помощта и подкрепата, която е получило нейното семейство в един труден момент. Тя споделя, че е безработна, а със съпруга й изплащат и кредит и наистина са нямали никаква възможност бързо да съберат необходимата сума за операцията на детето си.

След операцията и възстановяването от нея Стефко ще има нужда и от рехабилитация. Добрата новина е, че и тук ще се намеси човек с голямо сърце, който е заявил готовността си да проведе последващото лечение на крака напълно безплатно.

Д-р Божков споделя, че не само лекарите, но и всеки човек би трябвало да търси варианти да сътвори своето малко или голямо добро.

Кои са дарителите на фондацията, благодарение на които хора в затруднено положение получават адекватното лечение, споделя Александър Иванов.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova