Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха компютърна техника на Езиковата гимназия в Добрич

20.03.2018

Дариха компютърна техника на Езиковата гимназия в ДобричСлед поето обещание към Езикова гимназия (ЕГ) „Гео Милев“ в Добрич то вече е спазено. Фондация дари мултимедийна и компютърна техника. Това каза в предаването на Радио „Фокус“ „Всички в час“ Миглена Тодорова, представител на фондацията, направила дарение за училището. Идеята е чрез новата техника учениците да имат възможност по един нов начин да изучават света. Предпочетен е този вариант на дарение вместо предоставяне на финансови средства. То включва два лаптопа, два броя мултимедия и екран. Те ще влязат в употреба най-вероятно през следващата учебна година, тъй като в гимназията предстои мащабен ремонт. След приключването му с техниката ще бъдат оборудвани два учебни кабинета.

Дарението е част от предоставеното по време на благотворителния бал, организиран в ЕГ, посочи нейният директор Милена Иванова. Балът се е провел с голям успех и още тогава чрез поздравителна картичка ръководството на гимназията е било уведомено за дарението. Техниката е предназначена не само да спомага за обогатяване на знанията на децата, но и да ги вдъхновява и впечатлява. С подкрепата на Община град Добрич училищното ръководство се надява основният ремонт да се осъществи през летните месеци и да приключи до началото на следващата учебна година. Ремонтът включва санировка, подмяна на ел-инсталация и парна инсталация, обновява на прилежащите пространства. В случай, че няма обжалване на обществените поръчки, ремонтът ще приключи в срок, отбеляза Милена Иванова.

„Аз се радвам наистина, че Общината и РУО (Регионалното управление на образованието) подкрепиха нашето предложение за шест паралелки през следващата учебна година. Ние сме ги направили така, че всички да бъдат с различен профил. Първият и вторият език е комбиниран по различен начин. Новото, което е, че ще учим и испански. Винаги сме искали, но докато нямаме сериозен преподавател и втори като бекап (от англ. ез. back up –подкрепям), не можем да си го позволим, а сега вече има. Руският език се утвърди като втори“, каза още директорът на гимназията. Тя допълни, че от Руското посолство също са заявили желание да направят дарение – оборудване на цял кабинет за обучението по руски език, както гимназията има по немски и английски език.

Само преди дни ЕГ „Гео Милев“ бе домакин на състезание по речи и дебати на английски език за Източна България. В него участваха 241 ученика, разпределени в 19 отбора. Представители на гимназии от Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Димитровград, Габрово, Шумен, Русе, Силистра, Петрич, София и ученици от училището в града домакин. Учениците се състезаваха в 5 различни категории – ораторска реч, интерпретация на проза, интерпретация на поезия, интерпретация-дует и дебати. Бяха наблюдавани и оценявани от близо 50 съдии, сред тях бе изпълнителният директор на Българо-Американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“. Две от най-престижните награди получиха ученици от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич. Радост Лозанова от 12Г клас спечели Първа награда в категория „Интерпретация на поезия“, а на Камелия Пейкова от 11Г клас бе присъдена Втора награда в категория „Ораторска реч“. Съвсем наскоро възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич получиха награда и от национален фестивал за авторска драматургия на английски език. Фестивалът се проведе в град Ловеч.

Източник: http://focus-radio.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova