Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Две деца намериха и върнаха портфейл на прокурор

28.05.2020

Две деца намериха и върнаха портфейл на прокурорДве момчета от Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Кюстендил намериха изгубен портфейл и го предадоха в полицията. Оказа се, че собственикът е прокурорът от районна прокуратура - Дупница Михаил Крушовски, който благодари във фейсбук на Янис Зарев и Александър Василев.

"На днешния светъл празничен ден, в който се поздравяваме и си пожелаваме да ценим образованието и просветителите, искам да изразя вярата си в доброто. Има надежда за нашето бъдеще в лицето на младото поколение!
Две деца от Кюстендил - Янис Зарев и Александър Василев, ми показаха, че младите хора са качествени, добри, възпитавани добре и са безкористни.

Малко след като съм си загубил портфейла, близо до 1-во основно училище в Кюстендил, тези момчета са го намерили и занесли в полицията, без да се колебаят. Едва от обаждането на дежурния полицай разбрах, че съм си загубил портфейла и че вече е намерен. Така ми спестиха много главоболия и неприятности. Изключително благодарен съм на момчетата и възхитен от възпитанието, дадено им родителите и учителите им. На такива добри примери трябва да се дава гласност, защото всички се нуждаем от повече добрина, вяра и надежда.
Пожелавам им да са здрави, да се учат добре, винаги да вярват в доброто и да вървят неуморно в пътя на светлината.", написа прокурор Крушовски.

Съпругата му Аделина пък добави: "Обикновено доброто е тихо и скромно. Но и широко усмихнато! Прекрасни момчета! Сигурна съм, че доброто ще им се връща! На тези две слънца и на техните родители! Разбрах, че един от техните учители е Снежинка Боянова, тя и останалите учители на Първо ОУ могат само да се гордеят с такива възпитаници".

Източник: https://www.24chasa.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova