Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен базар в община Елин Пелин подпомага двойки с репродуктивни проблеми

13.12.2023

Благотворителен базар в община Елин Пелин подпомага двойки с репродуктивни проблемиБлаготворителни коледни базари с ръчно изработени сладкиши, декорации и украси ще подпомогнат гр. Елин Пелин в кампанията „По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе“. Инициативата вече започна, а следващите дати, на които ще се проведе благотворителният базар, са 15 и 16 декември от 17.30 ч., на площад „Независимост" в града.
Кампанията е продължение на инициативата на кмета на община Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов, която цели да подпомогне финансово млади семейства, живеещи на територията на общината, които имат нужда от процедури и дейности по асистирана репродукция.

Пред Радио София инж. Ивайло Симеонов сподели, че за целта общината, съвместно с дарители, е закупила съоръжения за понички, палачинки, скара, захарен памук и пуканки.

„Решихме събраните средства да отидат за кауза, а именно „Пожелаваме си бебе“. Много се радвам, че това се възприе от нашите съграждани и от гостите на общината и още на запалването на коледните светлини, събрахме над 7500 лева. Все още не сме допълнили всички средства, които детските градини с базарите направиха. Така че предполагам около 10 000 лева от първото мероприятие сме събрали за семейства, които имат репродуктивни проблеми“, каза кметът.

Инж. Ивайло Симеонов изтъкна, че Елин Пелин е една от петте общини в България с положителна демография. За да могат повече семейства да усетят щастието от бебе вкъщи, той обеща, че отсега нататък всички средства, които се събират около Рождество в годините напред, ще бъдат предоставяни на двойки от общината с репродуктивни проблеми.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova