Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Храм Св Николай Мирликийски в Елин Пелин организира благотворителна акция за пострадалите от наводнения

07.09.2022

Храм Св Николай Мирликийски в Елин Пелин организира благотворителна акция за пострадалите от наводнения Църковното настоятелство при храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", съвместно с Община Елин Пелин организират благотворителна акция за подпомагане на нуждаещите се хора след наводненията в страната. Всеки ден от сряда до неделя /7-11 септември/ в часовете от 08:00 до 14:00 часа в църквата в гр. Елин Пелин ще се събират санитарни материали, перилни и почистващи препарати, дезинфектанти, одеала и покъщина за пострадалите. Информацията се публикува след консултации с кметовете на засегнатите населени места. Събират се също така стоки от първа необходимост и домакински вещи.

Апелираме дарителите да носят в храма добре запазени или нови вещи, а така също да даряват чисти, здрави и годни за ползване текстилни изделия. НЕ са необходими дрехи.

Към момента най-остра нужда има от физическа сила за разчистване и осигуряване на достъп до наводнените къщи, както и осигуряване на спешна подкрепа за най-силно засегнатите домакинства, заедно с материали и техника за работата на доброволците. От базара в понеделник бяха събрани дарения в размер на 1047 лв. Доброволците и наши съграждани Любо Миланов и Елизабет Лазарова се срещнаха с нуждаещите се хора от с. Каравелово и с. Богдан и закупиха хранителни продукти с част от събраните средства. Очакваме да пристигнат 18 бр. газови котлона с бутилки за нуждаещите се жители на с. Каравелово, закупени със средствата от базара. Информираме Ви, че в ПЕТЪК от 16:00 до 20:00 часа пред сградата на Община Елин Пелин ще се проведе ВТОРИ Благотворителен базар за пострадалите от наводненията. На базара ще бъдат изложени картини и декорации, изработени от децата в ЦОП и продукти на местни творци.

Споделяме, че много граждани и фирми от община Елин Пелин дариха също така вода, хранителни продукти и почистващи материали, които бяха закарани на 6 септември до района на бедствието с общински транспорт. Събраните дарения ще бъдат описани, опаковани и транспортирани до селата, засегнати от природната стихия в понеделник - 12 септември. Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или тук.

Източник: https://www.actualno.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova