Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Горнооряховчани се обединиха, за да помогнат на 4-годишно момиченце с церебрална парализа

09.02.2021

Горнооряховчани се обединиха, за да помогнат на 4-годишно момиченце с церебрална парализаЖители на Община Горна Оряховица отвориха сърцата си, за да подкрепят 4-годишната Марина Михайлова от железничарския град, която страда с тежката диагноза детска церебрална парализа. За по-малко от 48 часа съпричастни с битката на момиченцето с коварната болест събраха необходимата сума за рехабилитация и допълнително лечение на детето за половин година напред. Така семейството на младата госпожица може да насочи усилията си само и единствено в това да подкрепя и вдъхва кураж на Марина в терапията, а не да губи усилия и енергия в набирането на пари за интервенциите.

С мисията за осигуряване на сума за медицинските дейности по възстановяването на детето се бе ангажирал лично председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Той се срещна с майката на момиченцето – Наталия Михайлова преди седмица, след като жената се обърна за помощ към местната власт. Тя бе подала молба в деловодството на Общинския съвет с надеждата да бъдат отпуснати 1 200 лв., с които детето да продължи рехабилитацията си и съпровождащи процедури. Документите са разгледани от вещите лица, но тъй като в общинските бюджети не са заложени средства за здравни нужди, дават заключение, че няма шанс да осигурят субсидия. Причината е, че хората не плащат към общината вноски за здраве, а данъците се използват за развитие на инфраструктурата, градската среда, детски градини, ясли и т.н.

ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ ОБАЧЕ РЕШАВАТ ДА ПОТЪРСЯТ АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН, за да помогнат на Марина.

Първото дарение идва от Димитър Николов, който увери майката, че ще направи всичко по силите си, за да осигури нужната сума.

„В дарителската акция се включиха хора, които не искат имената им да бъдат споменавани. От цялото си сърце благодаря на г-н Николов и на всеки, който ни подава ръка“, сподели майката на Наталия Михайлова.

Дарителската акция за Марина продължава. Детето може да бъде подкрепено на:

IBAN : BG21STSA93000026482167
BIC код : STSABGSF
БАНКА ДСК- ЕАД
Титуляр: Марина Бориславова Михайлова

Случаят на 4-годишното момиченце даде повод за размисъл на местните парламентаристи в Горна Оряховица като повод за създаване на частен дарителски фонд в обществена полза. Нуждата от такава структура се усеща от доста време, а в периода на пандемия става още по-голяма.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova